Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / (INFORMACIÓ ACTUALITZADA A LES 14.15 H) L’Ajuntament de Solsona amplia les restriccions als equipaments municipals i al mercat com a mesura de prevenció del coronavirus

(INFORMACIÓ ACTUALITZADA A LES 14.15 H) L’Ajuntament de Solsona amplia les restriccions als equipaments municipals i al mercat com a mesura de prevenció del coronavirus

La Biblioteca Carles Morató, l'Escola Municipal de Música, el complex poliesportiu i la Sala Polivalent tanquen almenys fins al dia 26

  • El mercat setmanal se suspèn almenys els divendres 13 i 20, tot i mantenir-se el dels dimarts
  • S’anul·len les activitats de la gent gran organitzades pel consistori
  • En cas de defuncions, es recomana l’ús del tanatori estrictament als familiars de les persones difuntes i evitar el contacte físic  

  Amb motiu de la situació excepcional generada pel coronavirus SARS-CoV-2 i les mesures de prevenció aprovades pel Govern de la Generalitat en vigor des d’avui mateix, l’Ajuntament de Solsona, mitjançant un decret d’Alcaldia signat aquest matí, adopta una sèrie de restriccions als equipaments municipals i la via pública. Malgrat que a hores d’ara no hi ha cap cas confirmat de la malaltia a la ciutat, es demana extremar les precaucions.

  Les mesures que s’apliquen a partir d’avui i almenys fins al dia 26 d’aquest mes, subjectes a revisions en funció de com evolucioni la situació i amb caràcter estrictament preventiu són les següents:

  • A partir d’avui, la Biblioteca Carles Morató romandrà tancada al públic i, per tant, també s’ajornen els actes que havia d’acollir l’equipament. 
  • L’Escola Municipal de Música atura l’activitat i tanca portes a partir de demà, divendres, i almenys durant quinze dies, d’acord amb les últimes mesures acordades aquest migdia pel Govern de la Generalitat. 
  • El complex poliesportiu municipal, inclòs el camp de futbol, romandrà tancat a partir de demà divendres i, per tant, tampoc s’hi podran dur a terme entrenaments. 
  • Pel que fa a activitats organitzades per l’Ajuntament, se suspèn l’extraescolar de cuina, “Petits xefs”, i la programació adreçada a la gent gran, un col·lectiu considerat de risc. En aquests casos, es compensaran les sessions ajornades o s’ajustarà el cobrament del rebut.
  • A partir de demà divendres, romandrà tancada la Sala Polivalent i, per tant, s’hi suspenen els assajos d’entitats. 
  • Se suspenen els balls de la gent gran del Casal Cívic (equipament tancat almenys fins al dia 29). 
  • El mercat setmanal dels divendres s’anul·la almenys durant dues setmanes (dies 13 i 20), si bé es manté el dels dimarts pel volum molt inferior de parades i d’afluència de persones. 
  • En cas de defuncions, l’ús del tanatori ha de quedar limitat estrictament a les famílies de les persones difuntes. Es recomana utilitzar altres mitjans que no siguin presencials per donar el condol, evitar el contacte físic i no concentrar-se en els espais de celebració dels funerals.
  • Queden suspeses totes les activitats escolars a partir d’aquest divendres. També s’ajornen les jornades de portes obertes. 
  • Se suspenen les proves de nivell dels exàmens de Cambridge programades per dissabte a l’escola Setelsis.

  Per prevenir el virus també s’insta la població a prendre mesures de protecció davant de qualsevol malaltia respiratòria, com rentar-se les mans freqüentment, tapar-se la boca i el nas en el moment de tossir i esternudar, i evitar el contacte proper amb persones que pateixin infeccions respiratòries.

  Igualment, es demana que es limiti la mobilitat entre municipis per contenir la propagació del virus i no freqüentar espais públics concorreguts com parcs infantils.

  Així mateix, es demana que no s’acudeixi al Centre Sanitari si no és per una urgència greu per evitar col·lapsar el servei. En cas de dubte, cal trucar al telèfon 061 Salut Respon. Es recomana informar-se únicament per canals oficials (http://canalsalut.gencat.cat/coronavirus).

  Aquest conjunt de mesures i consells s’han fixat aquest matí i s’han ampliat en dues reunions que ha mantingut l’alcalde amb membres del govern municipal, entre els quals la regidora de Salut, la presidenta del Consell Comarcal i tècnics de diferents àrees municipals. Aquesta informació és provisional i s’actualitza en funció de l’evolució de la situació i les mesures que vagi acordant la Generalitat de Catalunya. 

    

arxivat sota:

Banners