Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona alerta de nous robatoris de cablejat elèctric i de reixes d’embornals

L’Ajuntament de Solsona alerta de nous robatoris de cablejat elèctric i de reixes d’embornals

Es demana la col·laboració ciutadana per avisar la Policia Local en cas de detectar moviments sospitosos

S'han hagut de reposar reixes al carrer del Pedraforca (Cissa)

Les últimes hores s’han produït nous robatoris de cablejat elèctric a Solsona, tal com va passar la tardor del 2022, en aquest cas d’instal·lacions provisionals. Així mateix, aquest mes de gener han desaparegut fins a sis reixes de ferro d’embornals a diferents punts del nucli urbà, amb el consegüent perill per als vianants. Per això, l’Ajuntament demana la col·laboració ciutadana per avisar la Policia Local en cas de detectar moviments sospitosos.

Aquest matí personal de manteniment ha comunicat la sostracció de  cablejat de coure d’instal·lacions de subministrament provisionals que estaven a l’aire lliure per a les festes de Sant Antoni i de Carnaval al Camp del Serra i la plaça de Palau.  

Pel que fa als embornals, se n’han robat sis reixes a la urbanització de la Cabana d’en Geli i al sector de la Creu de Sant Joan (Cissa) en diferents ocasions durant les darreres setmanes. Aquesta pràctica és la que més preocupa el consistori pel risc de caiguda d’aquells vianants que no ho percebin i pels perjudicis que pot causar als vehicles en circulació.

Fins ara, la brigada municipal ha reposat els elements sostrets amb peces de recanvi de què disposava, però si continua l’onada de robatoris, s’alentirà el temps d’arranjament a l’espera de nou subministrament.  

La Policia Local ja ha tramitat les denúncies corresponents d’aquests furts i ha intensificat el patrullatge, especialment el nocturn. Amb tot, les autoritats fan una crida a la col·laboració veïnal tant per contactar amb el cos de policia en cas de sospites, trucant al telèfon 973483040, com per comunicar noves sostraccions.  

D’altra banda, la segona setmana de gener també van robar cable de telefonia en l’àmbit del parc de la Mare de la Font. En aquest cas, els Mossos d’Esquadra es van fer càrrec de les diligències.

Aquest reguitzell de furts recorda els robatoris de cablejat de coure que es van produir a Solsona l’octubre del 2022. Aleshores els lladres manipulaven fanals de la via pública i van deixar diversos punts del municipi a les fosques. No se’n van poder identificar els autors.

arxivat sota: , ,

Banners