Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona celebra aquest dimecres el Ple de renúncia de David Rodríguez

L’Ajuntament de Solsona celebra aquest dimecres el Ple de renúncia de David Rodríguez

La sessió d’investidura de Judit Gisbert, primera alcaldessa de la ciutat, es farà dissabte a les dotze del migdia

Aquest dimecres a les nou del vespre s’ha convocat el Ple extraordinari de l’Ajuntament de Solsona de presa de raó de la renúncia al càrrec d’alcalde de David Rodríguez i González. Aquest és el pas previ a la convocatòria de la sessió d’investidura de Judit Gisbert i Ester com a primera alcaldessa de la ciutat, dissabte a les dotze del migdia. Ambdós plenaris es podran seguir en directe a través del canal de l’Ajuntament a Youtube i de Solsona FM.

El Ple de demà començarà amb l’exposició de motius de la renúncia de Rodríguez, que va presentar per escrit el passat dia 6 i que va anunciar el 8 de juny arran del seu nomenament, per part del Govern de la Generalitat, com a secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran. A continuació, intervindran els portaveus dels grups municipal de l’oposició i de l’executiu local i, per acabar, el fins ara batlle pronunciarà unes paraules de comiat.

Així, aquesta setmana es tancarà una etapa a l’alcaldia que va obrir-se el 23 de gener de 2010, quan el republicà David Rodríguez, fins aleshores regidor de Salut, Acció Social i Comunicació, es va fer càrrec de la vara arran del malaurat traspàs de l’alcalde Xavier Jounou. Les urnes revalidarien el nou batlle al capdavant del govern municipal el 2011, el 2015 i el 2019 amb la majoria absoluta dels vots.  

David Rodríguez (Oliana, 1967) està vinculat a Solsona des del 1981. Tècnic superior en Administració de sistemes informàtics de formació, va entrar al consistori el 2007 amb el pacte de govern entre ERC, El Comú i el PSC. Durant uns quants anys, va compatibilitzar l’alcaldia amb el Parlament de Catalunya, on va ser diputat de l’octubre del 2015 a l’octubre del 2017 i de gener a setembre del 2018.

El passat mes de juny, tan bon punt el Govern de la Generalitat va nomenar-lo secretari de Governs Locals i Relacions amb l’Aran, Rodríguez va renunciar a la retribució, dedicació i indemnitzacions que tenia assignades com a alcalde. Amb tot, ha volgut dedicar els mesos d’estiu a preparar el traspàs de funcions amb Judit Gisbert, primera tinenta d’alcalde i fins ara regidora de Cultura, Educació, Igualtat i Salut.

Nascuda a Solsona el 1975, la propera alcaldessa és diplomada en Dietètica i Alimentació i ha treballat fins ara al sector de farmàcia. Tot i estar estretament vinculada al teixit associatiu local, no va ser fins a les últimes eleccions municipals que va entrar en política integrant-se en l’equip d’ERC com a independent. Una vegada es converteixi en l’alcaldessa en funcions, aquest dijous, Gisbert convocarà el Ple de dissabte.

Regidor fins al 30 de setembre

David Rodríguez continuarà com a regidor fins al Ple ordinari del 30 de setembre. Amb la seva sortida, es reincorporarà al consistori la republicana Isabel Roca, exregidora de Governació i Educació. En la mateixa sessió també renunciarà al càrrec el regidor de Junts per Solsona Xavier Torres, que serà substituït per César García.  

La transmissió dels plens d’aquesta setmana es podrà seguir en directe a https://www.youtube.com/AjuntamentdeSolsona i a http://solsonafm.media/.

Ordre del dia del Ple extraordinari 15/09/2021

  1. Exposició de motius de la renúncia de David Rodríguez i González al càrrec d’alcalde de Solsona
  2. Intervenció dels portaveus dels grups municipals
  3. Paraules de comiat de l’alcalde, David Rodríguez i González
arxivat sota: , , , , ,

Banners