Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona convoca un Ple extraordinari per designar els membres de les meses electorals

L’Ajuntament de Solsona convoca un Ple extraordinari per designar els membres de les meses electorals

La sessió, que és pública, es farà el dimarts 2 a dos quarts de nou del matí

Dimarts que ve, dia 2 de maig, es coneixeran els membres inicialment nomenats per formar part de les meses electorals de Solsona a les eleccions municipals del proper 28 de maig. L’Ajuntament ha convocat un Ple extraordinari a dos quarts de nou del matí per designar-los. Com sempre, serà una sessió pública a la sala de plens.  

En aquests comicis hi haurà un total de deu meses a Solsona –una més respecte de l’última cita amb les urnes. Per a cada mesa es nomenarà un/a president/a, dos vocals i dos suplents per a cada membre mitjançant un programa informàtic facilitat per l’Oficina del Cens Electoral.

D’una banda, entraran en el sorteig de vocals i els seus suplents les 4.569 persones censades de menys de 70 anys que saben llegir i escriure (en queden excloses les que assoleixen la majoria d’edat en el termini comprès entre la formació de les llistes de votants i la votació). De l’altra, la ciutadania apta per a la presidència d’una mesa ha de tenir el títol de batxillerat o formació professional de segon grau, que en el cens de Solsona es tradueix en un total de 2.688 persones.

El dijous 4 de maig començaran a repartir-se les notificacions als solsonins i solsonines designats pel Ple. El manual d’instruccions per a aquests càrrecs es pot descarregar en línia aquí: https://elecciones.locales2023.es/ca/personas-intregan-mesa/manuales-para-personas/manuales-para-personas/.

Recurs

Els càrrecs dels membres de les meses són obligatoris. Amb tot, les persones de 65 anys o més disposaran de set dies des de la notificació per presentar la renúncia davant la Junta Electoral de Zona. Per a tota la resta, inclosos els suplents, si necessiten presentar un recurs contra la designació podran fer-ho per una causa justificada i documentada també en el termini de set dies. Qui hagi de fer-ho, podrà adreçar-se a la Secretaria de l’Ajuntament per rebre assessorament.

arxivat sota: ,

Banners