Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona demana dur bosses i aigua si es treu el gos al carrer

L’Ajuntament de Solsona demana dur bosses i aigua si es treu el gos al carrer

Comença una nova campanya de conscienciació per fomentar la recollida d’excrements i la neteja de les miccions

L’Ajuntament de Solsona demana a tothom que surti al carrer amb un gos que dugui bosses i aigua. La presència d’excrements i miccions a la via pública  motiva una nova campanya de conscienciació, que comença amb un ban d’Alcaldia i el repartiment del material necessari, i que continuarà les properes setmanes amb una modificació de l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals domèstics. 

Després de constatar la dificultat de sancionar aquelles persones que no compleixen l’obligació de recollir les deposicions del seu gos i d’estudiar diferents mètodes, l’Ajuntament solsoní ha decidit obligar els propietaris de gossos a dur bosses i aigua per diluir-ne els orins. De moment, es demana la col·laboració ciutadana en aquest sentit, tot i que es preveu incorporar aquest punt a l’ordenança corresponent mitjançant un acord de Ple a final de novembre. Una vegada s’aprovi aquesta modificació, superi el termini d’exposició pública i entri en vigor, l’incompliment de la disposició passarà a ser sancionable.  

L’OAC lliura el material

Tothom que tingui el gos censat a l’Ajuntament i estigui al corrent del pagament de la taxa anual de 10 euros per tinença de gossos –el període voluntari és fins al 5 de desembre– podrà recollir a l’OAC municipal un dispensador de bosses i un recipient de plàstic tou per dur aigua.

Aquesta campanya també es difondrà per les xarxes socials amb el lema “El teu gos, la teva responsabilitat. No deixis traça”, per informar d’aquesta novetat i recordar algunes normes bàsiques de l’Ordenança reguladora de la tinença d’animals de companyia, com les obligacions de dur el gos lligat a la via pública, registrar-lo al cens i identificar-lo amb placa i xip.

Igualment, s’enviarà una carta als titulars dels 600 gossos censats en aquests moments a la ciutat amb l’objectiu d’incentivar una tinença responsable dels animals i reduir la brutícia que poden generar a la via pública. La presència d’excrements i orins de gos als carrers és una de les preocupacions que els veïns han fet arribar als responsables municipals pràcticament en totes les visites de barri.

arxivat sota: ,

Banners