Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona dona llum verda a l’entrada de Torà i Biosca al Solsonès amb condicionants

L’Ajuntament de Solsona dona llum verda a l’entrada de Torà i Biosca al Solsonès amb condicionants

ERC, Junts i ApS-CUP consideren fonamental la realització d’una consulta als veïns d’aquests municipis segarrencs

Després de dotze anys que Torà i Biosca iniciessin els tràmits per canviar la seva adscripció comarcal i passar al Solsonès, l’Ajuntament de Solsona s’ha manifestat en Ple a favor de la seva petició amb una sèrie de condicionants. S’ha aprovat una moció consensuada per ERC i Junts per Solsona amb els vots favorables de tots els grups excepte el del PSC, la formació que ha provocat el posicionament del consistori arran d’una primera moció a favor de l’annexió d’aquestes poblacions segarrenques.   

Coincidint amb la proposició de llei presentada pel Grup Parlamentari Socialista al Parlament, el regidor socialista, Mohamed El Mamoun, va dur al Ple una moció que el juliol l’alcaldessa, Judit Gisbert, va descartar d’incloure en l’ordre del dia per estudiar-la millor i que tenia la voluntat de manifestar el suport de l’Ajuntament solsoní al canvi de comarca. Abans de la sessió de setembre, Gisbert va demanar a El Mamoun la incorporació d’algunes esmenes al text, però davant la seva negativa, l’executiu va optar per presentar una segona moció, que en la comissió informativa prèvia al Ple va acabar consensuant amb el grup de Junts.      

D’aquí que es tombés la primera moció amb els vots contraris dels republicans i Junts. El text finalment validat acorda respectar el procés legislatiu que es dugui a terme al Parlament de Catalunya; demanar, com a tràmit “indispensable”, la celebració d’una consulta legal a Torà i Biosca que confirmi la voluntat dels veïns i el vistiplau del Consell Comarcal del Solsonès, així com el suport del Consell d’Alcaldies; sol·licitar al Consell Comarcal la realització d’un estudi socioeconòmic per valorar l’impacte de l’entrada d’aquests municipis al Solsonès, i proposar la creació d’una comissió entre els ajuntaments de Llobera i Torà per arribar a un acord dialogat sobre la voluntat dels veïns de Llanera afectats per un llarg litigi.

Reconeixement explícit al litigi de Llanera

Tots els grups (ERC, Junts i ApS-CUP), llevat del PSC, consideren clau la celebració de la consulta a les dues poblacions interessades a entrar al Solsonès i, alhora, creuen que aquest procés s’ha d’acompanyar d’un reconeixement explícit a la petició també històrica d’algunes masies de Llanera de formar part de Llobera.

Per al portaveu socialista, en canvi, la menció de Llanera representa un “xantatge” a Torà. També critica la moció d’ERC i Junts en considerar-la feta “de pressa i corrents”, amb obvietats i punts contradictoris. “Si s’acorda acceptar la decisió del Parlament, a què ve posar més condicions?”, destaca.

arxivat sota: , , , , ,

Banners