Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona licita el contracte d’àpats a domicili

L’Ajuntament de Solsona licita el contracte d’àpats a domicili

L’any passat 64 persones grans van fer ús del servei, que actualment té una trentena d’usuaris mensuals
El servei garanteix almenys un àpat calent, equilibrat i saludable al dia a persones amb dificultats d'autonomia

El servei garanteix almenys un àpat calent, equilibrat i saludable al dia a persones amb dificultats d'autonomia

L’Ajuntament de Solsona ha publicat la licitació del contracte del servei d’àpats a domicili, adreçat a ciutadans amb limitacions d’autonomia personal, amb un pressupost màxim de 75.000 euros per un any. El consistori estableix un preu màxim de 10 euros per unitat amb una estimació de 625 àpats servits al mes. L’any passat van fer-ne ús 64 persones, de les quals 39 eren dones i 25, homes, amb un total de 9.772 àpats.   

Gestionat pels Serveis Socials, el servei d’àpats a domicili es va posar en marxa a Solsona el 2007 per oferir més serveis a les persones grans amb dificultats per sortir a comprar i per preparar-se el menjar i per garantir-los almenys un àpat diari calent.

Tot i que el volum d’usuaris és fluctuant, ja que n’hi ha que requereixen el servei temporalment, actualment se situa en una trentena amb perfils i necessitats diferents –hi ha persones que reben l’àpat diàriament durant tota la setmana, mentre que d’altres no. N’hi ha que reuneixen els requisits per entrar en el programa subvencionat pel xec servei del Consell Comarcal, mentre que d’altres, especialment convivents d’aquests usuaris, també se’n beneficien però amb un preu més ajustat al cost real.

Continuar a casa

La regidora de Drets Socials, Maria Moumen, valora aquest servei per la funció social que compleix. “No només garanteix un àpat calent, equilibrat i saludable al dia per a les persones grans amb dificultats d’autonomia, sinó que és un recurs que afavoreix la seva voluntat de continuar vivint a casa amb qualitat de vida”. Així mateix, en alguns casos, “és un suport per a famílies amb una sobrecàrrega familiar”. També s’ofereix a persones grans temporalment per convalescència. Per accedir-hi, cal tenir una valoració dels Serveis Socials.     

Ofertes fins al dia 22

El contracte del servei d’àpats a domicili serà per un any i es podrà prorrogar per tres anys més. Les empreses licitadores poden presentar les seves ofertes al perfil del contractant de l’Ajuntament de Solsona fins al 22 de març a les tres de la tarda.

arxivat sota: ,

Banners