Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona prorratejarà l’impost per als vehicles temporalment de baixa

L’Ajuntament de Solsona prorratejarà l’impost per als vehicles temporalment de baixa

La mesura, amb el suport de tots els grups excepte JxS, s’adopta exclusivament durant aquest any

Als vehicles de Solsona de més de 25 anys i els històrics que es donin de baixa temporalment i ho sol·licitin a l’Ajuntament se’ls aplicarà el prorrateig trimestral de l’impost. Ho va aprovar el Ple municipal d’anit amb el suport de tots els grups, llevat de Junts per Solsona, en desacord amb l’eliminació de la bonificació que aquest tipus de vehicles han tingut almenys els últims deu anys.

En la revisió de les ordenances fiscals per a aquest exercici es va aprovar eliminar la bonificació als vehicles amb una antiguitat superior als 25 anys i als històrics pel seu caràcter contaminant. Tal com explica el regidor de Medi Ambient, Ramon Montaner, “es prioritza i es potencia la reducció d’emissions de gasos amb efecte hivernacle amb la bonificació parcial de l’impost a vehicles que no emeten i els ECO”. Per tant, “no té cap sentit que els cotxes donats d’alta amb motors de combustió es beneficiïn d’una bonificació total d’aquest impost”. Per això, amb caràcter excepcional i només durant aquest any, els que es donin de baixa temporalment se’ls aplicarà el prorrateig trimestral, una mesura que comparteix ApS-CUP.

Junts per Solsona va manifestar la seva discrepància a l’eliminació d’aquest avantatge, al·legant que als municipis veïns no es paga l’impost i que “la capacitat de contaminar d’aquests cotxes és mínima”. El grup de Marc Barbens hauria plantejat una solució intermèdia o almenys un any d’adaptació dels propietaris d’aquest tipus de vehicles. El portaveu de Junts constata que hi ha hagut queixes, i aquesta mesura aprovada ve a ser “un pedaç”. S’han detectat “situacions difícils de resoldre”, com per exemple el rebut que els ha arribat a persones que fa molts anys que ja no tenen el cotxe, però no havien tramitat correctament el canvi de titularitat o la baixa.

“Si no es fan servir, aquests cotxes no haurien de pagar impostos”, opina el regidor socialista, Mohamed El Mamoun, que considera que el prorrateig no s’hauria d’aplicar només durant un any.  Tot i això, va votar a favor de la fórmula proposada per l’executiu.

Nota: redactat de l’IVTM per a l’exercici 2021     

 

Banners