Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona revalida el reconeixement a la transparència amb el Segell Infoparticipa

L’Ajuntament de Solsona revalida el reconeixement a la transparència amb el Segell Infoparticipa

El portal municipal aconsegueix una puntuació del 90 % en l’avaluació del 2022

Judit Gisbert amb Javier Lafuente, David Rodríguez i Armand Balsebre

L’Ajuntament de Solsona ha revalidat, per setena vegada, el reconeixement a la qualitat i la transparència de la comunicació pública local amb el Segell Infoparticipa. Aquest dilluns l’alcaldessa, Judit Gisbert, ha rebut el guardó que atorga el grup de recerca Comunicació Sonora, Estratègica i Transparència (ComSET) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en un acte celebrat a la sala d’actes del Rectorat.

El portal municipal solsoní ha rebut una puntuació del 90 per cent, en haver superat 47 dels 52 indicadors que s’avaluen de les pàgines web institucionals, basats en la Llei de transparència del 2013. En el cas dels municipis d’entre 5.001 i 10.000 habitants, s’exigeix un mínim del 85 per cent d’indicadors positius. El consistori solsoní és un dels 135 de tot Catalunya que han estat reconeguts, juntament amb deu consells comarcals i tres diputacions.

En la seva desena edició, el Segell Infoparticipa és considerat un guardó de referència en la transparència i en el foment de les bones pràctiques de la comunicació pública. El grup de recerca ComSET, dirigit pel catedràtic Armand Balsebre, realitza un informe anual que analitza la informació que els webs ofereixen dels representants polítics –i  si es facilita espai per a l’opinió de l’oposició–, de la gestió dels recursos col·lectius i econòmics i del municipi, així com les eines de participació ciutadana que es proporcionen, entre d’altres. Els resultats es poden consultar en el mapa Infoparticipa.

L’acte de lliurament del Segell Infoparticipa va ser presidit pel rector de la UAB, Javier Lafuente, i va tenir la participació del secretari de Governs Locals i de Relacions amb l’Aran, David Rodríguez.  

Banners