Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament de Solsona s’adhereix a la vaga feminista del 8-M

L’Ajuntament de Solsona s’adhereix a la vaga feminista del 8-M

L’edifici consistorial i l’escola bressol oferiran només serveis mínims i diverses instal·lacions municipals tancaran, excepte el complex esportiu i l’Escola Municipal de Música

L’Ajuntament de Solsona s’adhereix a la vaga feminista convocada mundialment per aquest divendres, 8 de març, una aturada que va més enllà de l’àmbit laboral i s’estén als camps de les cures, els estudis, el consum o l’associacionisme. Amb aquesta decisió es vol facilitar la participació de les treballadores i els treballadors municipals en les reivindicacions dels drets de les dones per assolir la igualtat real. El consistori decreta uns serveis mínims municipals d’aplicació durant tota la jornada, mentre que el complex poliesportiu i l’Escola Municipal de Música obriran portes en funció de la demanda d’entitats i usuaris.  

Així, es mantindrà obert el Registre d’entrades i sortides de l’Ajuntament, i funcionaran amb completa normalitat els serveis funeraris i la Policia Local.  També es garantirà la prestació del servei del menjador social Entaula’t. Quant a la llar d’infants municipal, oferirà serveis mínims. En tant que el personal de l’Escola Municipal de Música i la zona poliesportiva ha manifestat el seu interès per treballar a la tarda, les instal·lacions es mantindran obertes i l’Ajuntament deixa la decisió de l’aturada de l’activitat al criteri de les entitats i les famílies usuàries. La ràdio municipal mantindrà l’emissió del programa territorial “La Central”, però no emetrà “L’Informatiu”.

Divendres tancaran la deixalleria, la  Biblioteca Carles Morató, el Teatre Comarcal i la Sala Polivalent, excepte el vestíbul, on es mantindrà l’acapte de sang ja programat.

L’Ajuntament solsoní se situa al costat de les reivindicacions de les entitats de dones i el moviment feminista i dona ple suport a la iniciativa de vaga. Dels tretze membres que integren la corporació local, cinc són dones (38 per cent), i dels 108 treballadors municipals, ho són 44 (40,74 per cent), de les quals prop d’una desena ocupen càrrecs de responsabilitat. L’Ajuntament també fa una crida a la població perquè se sumi a la concentració convocada amb motiu del Dia Internacional de les Dones per l’Associació de Dones del Solsonès divendres a la una del migdia davant la casa consistorial.

#SomSolsonines

Mitjançant les xarxes socials, entre aquest dimecres i divendres l’Ajuntament també fa difusió de noms d’algunes dones que han estat rellevants per a Solsona per donar visibilitat al paper de les dones al llarg de la història. Es tracta d’una acció simbòlica que convida tothom a ampliar la llista utilitzant les etiquetes #SomSolsonines #SomAquí #Som8deMarç #Solsona8M.  

arxivat sota:

Banners