Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament organitza una vuitantena de visites per donar a conèixer l’orgue de la catedral a tot l’alumnat de primària de Solsona

L’Ajuntament organitza una vuitantena de visites per donar a conèixer l’orgue de la catedral a tot l’alumnat de primària de Solsona

L’activitat, conduïda per Solsona Experience, permet veure l’instrument per dins i gaudir d’uns minuts musicals

En plena campanya de restauració de l’orgue monumental de la catedral de Solsona, les regidories d’Educació i Cultura promouen una vuitantena de visites per donar a conèixer l’instrument a tot l’alumnat de primària de la ciutat. L’activitat és dirigida per guies de Solsona Experience, que descobreixen als infants i joves les entranyes d’un dels grans orgues històrics de Catalunya, del 1853.

La visita permet veure un orgue per dins i gaudir d’uns minuts musicals en mans d’un organista. Setelsis és el primer centre que ha començat la ronda de visites, que s’allargarà probablement durant tot el que queda de curs. Per seguir les normes de seguretat anticovid, els alumnes s’organitzen en grups reduïts de deu persones.  

Amb aquesta activitat, que s’ofereix a tot l’alumnat de 1r fins a 6è de primària de les tres escoles de Solsona, l’Ajuntament col·labora amb la campanya per a la restauració de l’orgue, iniciada l’octubre del 2019. Un cop completada la rehabilitació del moble neoclàssic, a final de l’any passat, ara cal restaurar els tubs. Precisament, la setmana passada la Junta de Govern Local va aprovar concedir una subvenció de 3.000 euros al projecte.    

arxivat sota: ,

Banners