Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní activa el suport psicològic als veïns del bloc de pisos incendiat

L’Ajuntament solsoní activa el suport psicològic als veïns del bloc de pisos incendiat

Des d’ahir no s’identifica cap moviment en l’esquerda del mur de càrrega, que tendeix a l’estabilització

Avui l’Ajuntament de Solsona, a través dels Serveis Socials, ha activat el servei de suport psicològic per als veïns afectats per l’incendi del bloc de pisos de la plaça del Camp. S’està fent el seguiment i acompanyament al conjunt de famílies desallotjades, tant de l’edifici principal com dels adjacents, tot i que el suport psicològic es concep principalment per a les veïns del número 10, amb els quals s’està contactant al llarg del dia.

L’experiència viscuda pels veïns bloc incendiat difereix de la de la resta pel trauma que pot ocasionar la proximitat de les flames, el fum a casa, el fet d’haver estat evacuats amb la roba que portaven posada i, en alguns casos, sense haver pogut tornar a casa a recollir res.

D’altra banda, en la inspecció visual d’aquest matí de l’esquerda del mur de càrrega que fa perillar l’estabilitat del bloc de pisos afectat pel foc no s’ha identificat cap moviment des d’ahir i, aparentment, segons els Serveis Tècnics Municipals, es tendeix a l’estabilització. La fissura s’anirà controlant diàriament i, si continua sense obrir-se més, es valorarà el retorn dels veïns dels immobles contigus a final de setmana.

En aquests moments, del centenar de persones que han de dormir fora de casa, 78 s’han reallotjat en places hoteleres del Gran Sol, Crisami i Solsona Centre, mentre que la resta ho fan en cases de familiars i amics. Alguns veïns, així mateix, són atesos per la Borsa d’habitatge de lloguer en la recerca de pisos on viure temporalment.

arxivat sota: ,

Banners