Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní avança l’horari de tancament de dos locals per evitar concentracions de gent a l’exterior

L’Ajuntament solsoní avança l’horari de tancament de dos locals per evitar concentracions de gent a l’exterior

En una setmana s’han firmat dos decrets d’Alcaldia que obliguen a aturar l’activitat dues hores abans durant tot l’agost

Queixes veïnals per soroll i concentració de persones sense mascareta i consumint begudes a l’exterior dels establiments, la impossibilitat dels responsables dels locals de controlar la situació i la desobediència per part de desenes de persones de les normes imposades per la crisi sanitària han obligat l’Ajuntament de Solsona a reduir durant tot l’agost dues hores l’horari d’activitat d’un bar del nucli antic i un bar musical de l’exterior. També s’estudia denunciar persones a títol individual.

Divendres passat es va notificar al propietari d’un establiment del carrer de la Bòfia l’obligació de tancar a la una de la matinada, un horari que es pot allargar trenta minuts les nits del cap de setmana i vigílies de festius. El decret d’Alcaldia que ho regula arriba després de diverses intervencions de la Policia Local des del 24 de juny.

Per donar resposta a les queixes ciutadanes i garantir el descans veïnal, la Policia ha realitzat un seguiment presencial de la zona, en ocasions d’ofici, en algunes a requeriment de veïns i, fins i tot, en algun cas a petició del responsable del local d’oci. La matinada de divendres passat, per exemple, es van arribar a concentrar 25 persones a l’exterior d’aquest local sense complir les normes de distanciament social ni utilitzar mascareta.

L’altre cas és el d’un establiment del carrer del Castell, on diumenge a la matinada es va repetir un episodi similar al del mes de juny. En aquest cas, i en constatar que el propietari no podia controlar l’aglomeració de gent, la Policia Local va presentar-se amb el vehicle davant de l’establiment per dissuadir la multitud. Amb tot, els joves no es movien de lloc. L’informe policial parla de la “no obediència a les normes derivades de la pandèmia, alteració de l’ordre públic per manca de respecte al descans veïnal i desobediència als agents de l’autoritat”. El decret d’Alcaldia per a aquest bar avança l’horari de tancament també en dues hores, igual que el primer, durant el que queda de mes. Ahir, a més a més, es va rebre una denúncia per agressió la mateixa matinada en aquest punt, que es va derivar als Mossos d’Esquadra.

Denúncies individuals

En ambdós casos, es posa de manifest que els propietaris dels establiments afectats es veuen desbordats per les aglomeracions de joves. Al marge de la mesura relativa als horaris, s’estudia la imposició de denúncies individuals a persones que no es van dispersar malgrat la presència policial. L’alcalde, David Rodríguez, recorda que “la situació que vivim de crisi sanitària provocada per la COVID-19 exigeix ser rigorosos en el control de totes les normatives que s’adopten i és obligació de l’Ajuntament vetllar per l’ordre i la seguretat ciutadana a la via pública”.

Demanen més suport dels Mossos d’Esquadra

La setmana passada David Rodríguez va demanar més suport dels Mossos d’Esquadra al Departament d’Interior i a la Delegació del Govern a la Catalunya Central per reforçar les patrulles al carrer en situacions com les d’aquests darrers dies, especialment en horari nocturn.  

Banners