Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní cedeix dos habitatges a GEDI per a l’acollida de joves migrats sols

L’Ajuntament solsoní cedeix dos habitatges a GEDI per a l’acollida de joves migrats sols

El conveni té una vigència de deu anys i està condicionat al compliment de la funció inicial

El Ple municipal de Solsona ha donat llum verda per unanimitat a la cessió d’ús temporal dos habitatges d’un mateix immoble del carrer d’Antoni Gaudí a la cooperativa GEDI per a l’acollida de fins a quinze joves migrats sols, el doble dels que aixopluga actualment. L’acord té una vigència de deu anys i està condicionat a què sempre es compleixi la funció a la qual ja es destina un dels pisos.

Atès que l’habitatge en ús resulta insuficient per acollir els menors sense referents familiars procedents de fora s’ha acordat prorrogar-ne la cessió i formalitzar també la del primer pis del mateix edifici, que la cooperativa s’encarregarà de condicionar per fer-lo habitable. L’alcalde i responsable d'Afers Socials, David Rodríguez, argumenta que la validesa de deu anys es considera “un termini raonable per amortitzar les inversions que s’hi ha de fer”. Una de les condicions que estableix el conveni de cessió d’ús és garantir que els usuaris del segon pis puguin ser acollits al primer al moment d’assolir la majoria d’edat i no es vegin obligats a abandonar el centre i s’estronqui el seu procés d’integració.

L’oposició està d’acord amb aquests acords i reclama al govern municipal que s’estableixin mecanismes per fer seguiments periòdics del seu compliment. Amb tot, ApS-CUP ha volgut fer constar que el conveni no se signa amb la Generalitat de Catalunya, sinó amb una empresa, fet que considera que evidencia la “progressiva mercantilització i privatització del tercer sector a Catalunya”.

La regidora socialista, Encarna Tarifa, posa l’accent en la importància de fer un seguiment de la integració d’aquests menors en els àmbits educatius i laborals, a més de garantir-los l’espai d’acollida. Tarifa considera que “cal estar alerta perquè la societat no senti l’arribada d’aquests joves com un perill, sinó una oportunitat per a tothom”.  

En aquests moments a Solsona hi ha set nois sense referents familiars d’entre 16 i 18 anys, procedents del Pakistan, el Marroc i Guinea. El model solsoní d’acollida es considera exemplar per part de la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència per les dimensions del centre, que en facilita un seguiment més directe.

Municipi lliure de racisme

Amb el suport de tots els grups municipals també s’ha aprovat una moció de Jovent Republicà i ERC per declarar Solsona municipi lliure de racisme. Amb aquest acord, el consistori es compromet a garantir una acollida digna dels joves migrats, a elaborar un pla d’acollida municipal i a aïllar institucionalment els partits d’extrema dreta.

Banners