Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní clou el mandat amb emotius agraïments

L’Ajuntament solsoní clou el mandat amb emotius agraïments

David Rodríguez s’acomiada amb elogis dels cinc regidors sortints d’ERC, PSC i ApS-CUP

Ahir es va donar per tancat, formalment, el mandat 2015-2019 a l’Ajuntament de Solsona en una sessió plenària marcada per l’emoció i la llàgrima en el que l’alcalde en funcions, David Rodríguez, va qualificar del “Ple de l’agraïment”. Rodríguez va acomiadar-se de cadascun dels cinc regidors sortints amb elogis a la seva persona i l’empremta en la gestió municipal. En el moment de les intervencions dels que deixen la corporació els nervis van fer aflorar la seva dimensió més personal.  

Els cinc edils sortints van coincidir a agrair el temps compartit amb la resta de membres de la corporació, la tasca del personal municipal i el suport de la família, i els quatre que han format part del govern van dedicar unes paraules especials al batlle que ha confiat en ells, una figura de la qual se senten orgullosos.  

De qui ha estat fins ara primer tinent d’alcalde i regidor durant vuit anys, Lluís-Xavier Villaró, David Rodríguez en va posar de relleu “el discurs polític”, un dels “més ben travats” dels que hi ha hagut en aquest ajuntament els darrers temps. “Una persona expeditiva en la gestió, que deixa un llegat fonamental amb l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona”, va destacar. Per a l’alcalde, Villaró “ha contribuït de manera clau a una nova visió de la promoció econòmica”.

“Molts projectes vius”

Responsable en aquest mandat de Promoció Econòmica i Comunicació i Noves Tecnologies, Lluís-Xavier Villaró va acomiadar-se assegurant que ho fa “molt content de vuit anys intensos”, amb la “consciència tranquil·la” d’haver fet el que creia que era el millor per a Solsona. També va remarcar que “queden molts projectes vius per endavant”. Malgrat reconèixer “les maneres de fer completament diferents” amb David Rodríguez, Villaró va mostrar-se molt agraït d’haver pogut treballar amb ell, “una bona persona, molt treballadora i d’un tarannà polític irrepetible”.

També és una de les regidores veteranes, des del 2011, Isabel Roca, al capdavant d’Educació i Governació. Per a l’alcalde, és “una dona valenta i rigorosa, capaç d’assumir una regidoria tan poc agraïda, però necessària, com la de Governació”. Algunes de les millores de la ciutat els darrers anys, com les zones blaves d’aparcament gratuït, duen “el seu segell personal”. Roca, al seu torn, que va reconèixer haver viscut vuit anys intensos a nivell personal i de l’Ajuntament, va protagonitzar un dels moments més emotius de la sessió amb un record per al seu marit, Xavier Jounou, alcalde des del 2007 fins que va morir, el 2010. Va ser quan va agrair la tasca de David Rodríguez, “un orgull per a tots nosaltres, però sobretot pel Xavier”.

Sobre Antoni Carralero, fins ara regidor de Medi Ambient, el batlle va subratllar-ne el caràcter seriós, dialgont i polivalent, que “deixa empremta en la seva àrea de govern”. Rodríguez, però, va avançar que confia mantenir-lo vinculat a la gestió municipal amb “projectes molt importants iniciats en aquest mandat que caldrà concloure en el que comença dissabte”. Carralero va admetre haver acomplert un dels seus dos objectius, el de treballar al màxim per a la ciutat, intentant ser proper a tothom que l’ha requerit. Amb tot, lamenta no haver aconseguit millorar un dels esculls que considera que pateix l’Administració, que és la lentitud dels tempos burocràtics. “Hi ha camí per recórrer, en aquest sentit”. També va expressar el seu “agraïment infinit” a qui qualifica d’”alcalde en majúscules”.

“Malgrat les pressions”

David Rodríguez no va amagar la bona relació amb a qui ha estat sòcia de govern, la socialista Yasmina Valderrama, de qui va subratllar “la sinceritat i les ganes de fer coses per millorar la vida de les persones”. Va recordar que no han estat quatre anys fàcils, però des del primer dia “ha estat una més del grup de govern”. Visiblement emocionada, la representant del PSC, al capdavant de Polítiques d’Igualtat, Salut i Joventut, va agrair les tècniques municipals amb què ha pogut tirar endavant “grans projectes com l’Oficina Jove i Talentària”. Valderrama també va lloar la valentia de l’executiu municipal de continuar confiant en ella “malgrat les moltes pressions”, en al·lusió a les peticions de l’oposició per trencar el pacte de govern amb el PSC.  

“Reptes importants”

L’únic regidor de l’oposició que no repetirà a partir de dissabte és Octavi Esteve, d’ApS-CUP, de “posat tranquil, que recorda l’ataràxia tan sovint reivindicada per David Fernàndez”. L’alcalde el va qualificar d’”inconformista i de conviccions fortes, però sense estridències” i en va destacar les formes i el tracte personal. Esteve va subratllar l’aprenentatge positiu que suposa poder viure el dia a dia d’un Ajuntament. Als regidors del proper mandat va desitjar-los èxits amb vista als “reptes importants que venen els propers quatre anys tan a nivell local com comarcal”. El cupaire, que també ha estat portaveu de la seva formació al Consell Comarcal, va acomiadar-se de la política institucional, però no la del carrer.  

Com és tradició, l’Ajuntament va obsequiar els regidors sortints. L’alcalde els va lliurar una placa personalitzada que conté la reproducció de la medalla de plata amb l’escut de la ciutat que tots els membres de la corporació llueixen el dies més assenyalats, entre els quals hi ha el del Ple de constitució. I del comiat a la benvinguda d’aquells ciutadans que presentaran l’acta de regidor. Això serà dissabte a les dotze del migdia.

arxivat sota:

Banners