Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní destinarà 29.000 euros a ajuts per a reformes d’habitatges per a lloguer social

L’Ajuntament solsoní destinarà 29.000 euros a ajuts per a reformes d’habitatges per a lloguer social

Se subvencionarà fins a 6.000 euros per pis amb obres executades durant aquest any

La regidoria d’Habitatge de Solsona obrirà una nova convocatòria d’ajuts per a reformes de pisos que es destinin al lloguer social a través de la borsa d’habitatge municipal amb una dotació pressupostària de 29.000 euros. El Ple va aprovar ahir per unanimitat la revisió de les bases de la convocatòria aprovades fa dos anys.

Durant el darrer trimestre de l’any l’Ajuntament de Solsona obrirà una nova convocatòria d’ajuts adreçats a propietaris d’habitatges desocupats que facin obres de reforma per a destinar-los a lloguer social. Han de ser pisos on s’hagin fet millores aquest any i de nova incorporació a la borsa d’habitatge municipal. Ahir tots els grups municipals van votar a favor d’aquesta mesura pensada “per mobilitzar pisos que estan fora del mercat de lloguer”, tal com va remarcar la regidora d’Habitatge, Pilar Viladrich.

Es concedirà un 50 per cent de la despesa acreditada pel sol·licitant amb un màxim de 6.000 euros per habitatge, i les sol·licituds es tramitaran per estricte ordre d’entrada fins que s’exhaureixi la dotació pressupostària, que és de 29.000 euros. Per optar-hi, una vegada l’habitatge estigui reformat cal que s’incorpori a la borsa municipal per a una durada mínima de cinc anys, en el cas que la propietat sigui una persona física, o de set anys, si és jurídica. Entre els requisits, també hi ha disposar de certificat d’eficiència energètica.   

Obres necessàries per a les condicions mínimes d’habitabilitat, treballs d’adequació d’instal·lacions d’aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament, d’arranjament de banys i cuines i d’aïllament tèrmic són despeses subvencionables. La convocatòria d’ajuts s’obrirà una vegada l’acord plenari d’ahir es consideri aprovat definitivament, una vegada sotmès a informació pública.

Aquest estiu s’han formalitzat vuit contractes de lloguer a través de la borsa d’habitatge municipal de Solsona i s’ha realitzat un cens de propietaris col·laboradors amb aquest servei, integrat a la Xarxa de mediació per al lloguer social.

arxivat sota: , ,

Banners