Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’ajuntament solsoní es tenyeix de blau tot el cap de setmana per sensibilitzar la societat sobre la diabetis

L’ajuntament solsoní es tenyeix de blau tot el cap de setmana per sensibilitzar la societat sobre la diabetis

A Catalunya s'estima que la malaltia afecta unes 600.000 persones

Una de cada deu persones al món té diabetis, la meitat de la població amb la malaltia no està diagnosticada i la meitat de les persones que necessiten insulina no poden accedir-hi. Són només algunes dades que aquests dies es recordaran a la població coincidint amb la commemoració, el 14 de novembre, del Dia mundial de la diabetis, a la qual Solsona se suma amb la il·luminació de blau de l’eixida de la casa consistorial entre divendres i diumenge. 

D’aquesta manera, Solsona dona resposta a la petició de l’Associació de Diabètics de la Catalunya Central, amb seu a Manresa per conscienciar la societat sobre aquesta malaltia. L’atenció a la diabetis inclou l’accés a una alimentació saludable i a la pràctica d’activitat física, dos components essencials per a la cura i la prevenció de la malaltia; la medicació necessària; els dispositius d’autocontrol i l’educació terapèutica.  

A Catalunya s’estima que hi ha al voltant de 600.000 casos. La diabetis mellitus és una malaltia metabòlica que es caracteritza perquè l’organisme fa un ús escàs de la glucosa. Si el cos és incapaç d’aprofitar-la, s’acumula a la sang i provoca una hiperglucèmia, que és l’augment del nivell de glucosa a la sang.

Banners