Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní fa un gest per l’ELA

L’Ajuntament solsoní fa un gest per l’ELA

El consistori s’il·luminarà avui de color verd per donar visibilitat a la malaltia

La Corporació municipal de Solsona s’afegeix a la campanya “Fes un gest per l’ELA” amb motiu del Dia mundial de l’ELA, que es commemora avui, dimarts, 21 de juny. Amb aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació Catalana d’ELA Miquel Valls, es vol donar suport i visibilitat a la població afectada per esclerosi lateral amiotròfica, que s’estima en unes 450 persones a Catalunya. Al Solsonès hi ha almenys quatre casos diagnosticats, segons dades del Centre Sanitari.

L’esclerosi lateral amiotròfica és una malaltia del sistema nerviós central caracteritzada per una degeneració progressiva de les neurones motores a l’escorça cerebral, tronc de l’encèfal i medul·la, la qual cosa provoca debilitat i atròfia muscular. Afecta principalment persones d’entre 40 i 70 anys; actualment no té cura, si bé hi ha un tractament farmacològic que n’alenteix el progrés, i l’esperança de vida és d’entre dos i cinc anys de mitjana. L’ELA és la tercera malaltia neurodegenerativa en incidència, després de la demència i el Parkinson.

La Fundació Miquel Valls ofereix suport i atenció especialitzada a les persones afectades d’ELA de tot Catalunya i les seves famílies i lidera projectes per millorar-ne la qualitat de vida. L’Ajuntament de Solsona fa cinc anys que s’afegeix a la campanya d’aquesta fundació amb la fotografia de regidors fent el gest per l’ELA per difondre-la a les xarxes socials. Aquesta imatge es complementarà avui amb la il·luminació de color verd de l’eixida del consistori.

arxivat sota:

Banners