Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní fa un seguiment de l’edifici ocupat a la carretera de Manresa

L’Ajuntament solsoní fa un seguiment de l’edifici ocupat a la carretera de Manresa

Junts per Solsona alerta al Ple dels riscos de l’immoble i la mala convivència amb els veïns

L’Ajuntament de Solsona fa un seguiment del bloc de pisos de la carretera de Manresa ocupat des de l’agost per resoldre’n la problemàtica. Ho va explicar l’alcalde, David Rodríguez, en l’últim Ple, després que el grup de Junts per Solsona es mostrés preocupat per aquesta ocupació, que va qualificar de “massiva”. Rodríguez reconeix la seva preocupació i assegura que ha contactat en diverses ocasions amb els agents que representen la propietat de l’immoble, un fons d’inversió estranger.

L’alcalde recorda que l’Ajuntament no pot intervenir en una propietat privada, però assegura que els titulars s’han compromès a fer una anàlisi dels ocupants i que caldrà “valorar cas per cas i intentar buscar una solució per a les famílies juntament amb els Serveis Socials”. Des del govern municipal també s’ha mantingut una reunió amb la Policia Local i els Mossos d’Esquadra perquè tinguin una major incidència a la zona.

Marc Barbens, portaveu de JxS, afirma que es tracta d’una ocupació “no amable i s’han produït episodis de mala convivència”. Tem que pugui passar algun desastre i que es produeixin greus danys a l’edifici. Fins i tot adverteix d’algunes pràctiques que poden generar “perills de salubritat”. “Solsona no pot passar a ser una ciutat on ocupar sigui fàcil”, conclou. Per això JxS demana a l’Ajuntament que s’estudiï jurídicament a fons tots els passos que pot fer el consistori per tenir controlada aquesta situació el més aviat possible. Paral·lelament, reclama que s’ajudi les famílies que ho necessitin a través dels Serveis Socials i que es faculti la Policia Local amb les eines necessàries per eradicar les ocupacions i controlar la zona.   

Ben diferent és el posicionament d’ApS-CUP. La seva portaveu, Pilar Viladrich, va recordar en el planari que “la propietat de l’edifici és un fons voltor” que va expulsar els veïns que hi vivien. “És un tema d’emergència social i l’ocupació és legítima si és per accedir a l’habitatge”. En aquest sentit, els cupaires defensen l’ocupació “per davant dels interessos que fan especulació immobiliària”. L’alcalde va coincidir en aquest dret a l’habitatge “si no es genera problemes amb els veïns”.

arxivat sota: , , , , ,

Banners