Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní habilita una segona colònia controlada de gats a la Cabana d’en Geli

L’Ajuntament solsoní habilita una segona colònia controlada de gats a la Cabana d’en Geli

Després de la prova pilot de barri de Sant Agustí, la regidoria de Medi Ambient opta per estendre el mètode progressivament

L’Ajuntament de Solsona ha implantat la segona colònia controlada de gats de la ciutat a la urbanització de la Cabana d’en Geli. En un terreny situat al carrer de l’Anoia, a la part més alta del barri, s’han instal·lat tres casetes prefabricades de formigó del mateix tipus que les que es van col·locar a principi del 2018 al carrer d’Antoni Gaudí. El consistori gestiona la colònia a través d’un acord amb l’Associació en Defensa dels Animals de Solsona (ADAS).

La població felina és atreta en aquest punt a través del pinso que s’hi subministra, i persones voluntàries de l’ADAS capturen els exemplars per dur-los al veterinari perquè els esterilitzi. És el mateix mètode que es va posar en marxa l’any passat a la colònia habilitada com a prova pilot al carrer d’Antoni Gaudí, al barri de Sant Agustí. Després que el veïnat es mostrés inquiet per l’increment de la població d’aquests animals de carrer a la zona, la regidoria de Medi Ambient va decidir estendre el sistema de control. 

Amb les colònies de gats “es busca solucionar els possibles problemes de salubritat pública associats a la superpoblació d’animals de carrer i, alhora, afavorir una adequada integració d’aquests individus a la realitat urbana a nivell de socialització i convivència”, segons explica el regidor de l’àrea en funcions, Antoni Carralero. Tal com assenyala en una carta que s’ha enviat al veïnat, “no ha de comportar cap tipus de molèstia, sinó tot el contrari, ja que a mitjà termini suposarà una millora substancial per al barri”.

El terreny del carrer de l’Anoia on s’ha ubicat aquesta darrera colònia de gats és de propietat privada, per a la qual cosa l’Ajuntament prèviament va signar un conveni de col·laboració amb els titulars que autoritza la instal·lació. Així mateix, el consistori es va encarregar de condicionar el talús a sobre el qual s’han col·locat les casetes per facilitar-hi l’accés i evitar despreniments de terra, especialment en cas de pluja. Aquests treballs els va executar Construccions Clotet per un import de 3.000 euros.

arxivat sota:

Banners