Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní i Volem Feina renoven el conveni per regular el trànsit a les escoles amb agents cívics

L’Ajuntament solsoní i Volem Feina renoven el conveni per regular el trànsit a les escoles amb agents cívics

Les persones contractades reben una formació obligatòria impartida per la Policia Local

La Fundació Volem Feina té contractades algunes persones que, una vegada han rebut una formació teòrica i pràctica específica per part de la Policia Local, exerceixen d’agents cívics per regular el trànsit a les entrades i sortides de les tres escoles de primària de Solsona. L’Ajuntament i l’entitat han renovat el conveni fins al 2022, inclòs, per donar continuïtat als acords sobre la figura de l’agent cívic, creada el 2014.

Els agents cívics, que s’identifiquen amb armilles reflectants, treballen en torns rotatius i amb un horari determinat pels de cada centre educatiu, Setelsis, Arrels I i El Vinyet. L’Ajuntament, d’acord amb el conveni, subvenciona Volem Feina amb una aportació d’11.000 euros cada any per a aquesta contractació.

El 2014 es va delegar la regulació del trànsit a les entrades i sortides de les escoles de Solsona als agents cívics per tal que la Policia Local, que fins aleshores se n’ocupava a Arrels I i Setelsis, tingués llibertat de moviments per vetllar també per la seguretat a l’entorn d’altres centres educatius.

Així mateix, aquesta figura s’encarrega des de l’any passat de vigilar el compliment de les mesures anticovid al mercat. En aquest cas, la seva contractació, que és temporal mentre duri la pandèmia, no es regula mitjançant conveni. 

arxivat sota: ,

Banners