Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní obre la convocatòria d’ajuts per a la promoció de l’activitat econòmica

L’Ajuntament solsoní obre la convocatòria d’ajuts per a la promoció de l’activitat econòmica

Es programa una sessió informativa telemàtica dimarts vinent a dos quarts de quatre

La regidoria de Desenvolupament Local de Solsona repartirà 40.000 euros enguany entre quatre línies d’ajut per a la creació de noves activitats econòmiques, la modernització i sostenibilitat de comerços i serveis a peu de carrer, la creació de llocs de treball i projectes d’autoocupació mitjançant el pagament de la quota d’autònoms. Aquesta setmana se n’obre la convocatòria i hi ha temps per presentar sol·licituds fins al 30 de setembre.  

A partir d’aquesta setmana, activitats econòmiques i autònoms poden començar a presentar la sol·licitud a l’Ajuntament de Solsona per acollir-se als ajuts anuals per a la promoció de l’ocupació i l’activitat empresarial. El termini s’allarga, com és habitual, fins al 30 de setembre. Aquestes subvencions posen una especial atenció a la inserció laboral de dones, persones majors de 45 anys, joves fins a 29 anys i aturats de llarga durada, entre d’altres, i en la sostenibilitat ambiental.

Dels 40.000 euros assignats a aquests ajuts, 12.000 es destinaran a la línia de nous negocis. En aquest cas, cal haver iniciat l’activitat entre l’octubre de l’any passat i el 30 de setembre d’enguany amb una inversió mínima de 4.000 euros. L’import màxim per beneficiari serà de 1.500 euros.

Una altra línia és per a la modernització d’activitats econòmiques existents, a la qual es destinaran 10.000 euros. Els establiments beneficiaris han de ser comerços i serveis a peu de carrer que hagin fet una inversió d’almenys 1.000 euros. L’ajut serà de 1.000 euros com a màxim.

Per acollir-se als ajuts per a la creació d’ocupació, amb què es repartiran 8.000 euros, es rebrà un import màxim de 1.800 euros per cada lloc de treball nou des de l’octubre passat. D’entrada, se subvencionarà amb 1.000 euros cada nova contractació, ajut que s’incrementa per a perfils concrets, com per exemple joves, dones, aturats de llarga durada o persones amb discapacitat, si és la primera contractació per la persona i si l’empresa té menys de 15 treballadors.

Es reserven 10.000 euros per a les persones treballadores autònomes. Aquets ajuts beneficiaran aquelles que s’hagin donat d’alta des de l’octubre de l’any passat fins al 65% de la quota d’autònoms del primer any amb un màxim de 1.200 euros.

Tota la informació i les bases íntegres d’aquesta convocatòria es poden descarregar d’aquí. Per aclarir dubtes, l’Agència de Desenvolupament Local organitza una sessió informativa telemàtica dimarts vinent, dia 11, a dos quarts de quatre de la tarda (https://us02web.zoom.us/j/87589279370?pwd=dUw5WTdEczAzLzErTnh1VjczV3A2UT09).  

38 sol·licituds durant el 2020

L’any passat la regidoria de Desenvolupament Local va atorgar més de 43.000 euros al teixit empresarial local amb la subvenció del 97% de les 38 sol·licituds presentades –tan sols es va informar desfavorablement d’una petició. La línia més demandada va ser la d’autoocupació, que van representar el 47% de les instàncies. Els ajuts en termes de modernització i sostenibilitat d’activitats existents van ser els segons més sol·licitats. 

Banners