Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní obre la convocatòria d’incentius empresarials d’enguany

L’Ajuntament solsoní obre la convocatòria d’incentius empresarials d’enguany

Aquest any es fixen dos terminis per presentar sol·licituds: el 31 de maig i el 30 de setembre
Immobiliària Solsona, un dels establiments beneficiaris de l'última convocatòria

Immobiliària Solsona, un dels establiments beneficiaris de l'última convocatòria

Aquesta setmana s’han publicat les bases de la convocatòria de subvencions per a la promoció de l’ocupació i de l’activitat empresarial de Solsona per a aquest exercici, aprovades pel Ple municipal el gener passat. La regidoria de Promoció Econòmica ha mantingut la dotació pressupostària en 40.000 euros, igual que l’any passat, si bé s’ha fet alguna redistribució de quantitats en funció de la línia d’ajut.  

Així, a la línia d’inversió de noves activitats econòmiques s’hi destinen 10.000 euros; 12.000 a la modernització d’activitats econòmiques existents, 8.000 euros a la creació de llocs de treball i 10.000 a l’autoocupació. Els sol·licitants disposaran de dos terminis per presentar la sol·licitud d’ajut: el 31 de maig i el 30 de setembre. Els expedients que en el primer termini es quedin sense partida econòmica es tornaran a valorar en el segon termini, i es distribuirà el pressupost seguint l’ordre de registre d’entrada.

Entre les novetats que presenten les bases d’enguany també hi ha una reducció del percentatge de la quota que es bonificarà als autònoms, que passa del 100 per cent al 65 per cent els primers sis mesos, després de constatar l’important augment de la demanda d’ajut per part d’aquest col·lectiu i a fi de beneficiar el màxim nombre de sol·licitants possible.

D’altra banda, a petició del grup municipal d’ApS-CUP, en l’avaluació de les empreses de nova creació es tindran en compte les cooperatives amb 10 punts, i que s’expliciti en els estatuts, objectius, missió o estructura organitzativa de l’empresa el compliment de la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes, amb 10 punts més.

Informació i acompanyament a l’Agència de Desenvolupament Local

Les bases completes dels incentius empresarials de Solsona es poden consultar en aquest web municipal, en l’apartat “Àrees” (subapartat “Promoció Econòmica), des d’on també es pot descarregar el formulari de sol·licitud. Per a més informació i acompanyament en el procés de tramitació, es pot contactar amb el Punt Empresa de l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona, per correu electrònic a emprenedoria@adlsolcar.cat, o bé per telèfon, al 973481009, els dilluns, dijous i divendres de nou del matí a dos quarts de cinc de la tarda.  

Com sempre, el comitè executiu de Solsona Co s’encarregarà de realitzar la valoració de cada expedient de sol·licitud i trametre’n l’informe corresponent a la Junta de Govern Local per decidir l’atorgament o denegació de la subvenció en cada cas. En la darrera convocatòria es van tramitar 42 sol·licituds, entre les quals va haver 33 beneficiaris, dels quals 22 van ser autònoms.

L’acció més valorada pel comerç

Les subvencions per a la promoció d’ocupació i l’activitat empresarial de Solsona són l’acció de la regidoria de Promoció Econòmica més ben valorada pel comerç local, segons destaca el dinamitzador comercial de l’Ajuntament, Manel Martínez, d’acord amb els resultats de l’enquesta que realitza anualment entre els establiments de la ciutat.

Banners