Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní projecta una millora en la renovació de la xarxa d’aigua enguany de 135.500 euros

L’Ajuntament solsoní projecta una millora en la renovació de la xarxa d’aigua enguany de 135.500 euros

L’actuació es basa en una àmplia sectorització de la infraestructura i en la instal·lació de gestors de regulació de pressió

Operaris del servei municipal de l’aigua fent treballs de detecció de fuites amb un geòfon i amb un prelocalitzador acústic

Aquest any l’Ajuntament de Solsona té projectada una millora i renovació de la xarxa d’aigua en baixa valorada en 135.500 euros. L’objectiu del projecte, que es troba a exposició pública fins al 13 de juny, és aconseguir un control més eficient dels 120 quilòmetres de xarxa en baixa de què disposa el municipi i estalviar aigua mitjançant reductors de pressió ajustats a les necessitats de cada sector. 

La xarxa d’aigua de Solsona es caracteritza per presentar “un sistema complex amb diferents tipus de captacions i un traçat amb elements centenaris”, segons remarca l’enginyer municipal, Ramon Besora, redactor del projecte, fet que en fa minvar el rendiment tècnic hidràulic.

Igualment, l’orografia de Solsona obliga a treballar amb pressions superiors a les desitjades en bona part de la xarxa, fet que també causa més avaries i incrementa el consum d’aigua dels abonats. Per aquests motius, sectoritzar les línies i reduir la pressió, segons explica l’enginyer, comportarà un allargament de la vida útil de les canonades i una disminució de les avaries i les pèrdues.

Així mateix, es disposarà de comptadors sectorials que facilitaran el control de la infraestructura i minimitzaran l’impacte de possibles avaries. També es facilitarà la detecció de fuites i fraus i es podrà calcular l’RTH de sectors concrets per actuar en aquells punts on el rendiment sigui més baix.

Nou sectors

Seran nou els sectors que es crearan amb aquesta actuació: els de Correus, Puig Sobirà, Camp del Molí, la Cissa, Torregassa, els Masos, Sant Agustí, carretera de Torà, Mirasol, Serrat d’en Mingo i Pujada del Castellvell.    

Aquesta actuació, projectada en 135.500 euros, té una subvenció de l’Agència Catalana de l’Aigua de 68.435 euros i forma part de les inversions previstes a la xarxa d’aigua per aquest exercici, que ascendeixen a 410.000 euros. Aquesta renovació es preveu executar en un termini de tres mesos, una vegada se n’adjudiquin els treballs. En aquests moments, el projecte es troba en exposició pública per a recollir-ne possibles al·legacions o reclamacions fins al 13 de juny.

arxivat sota:

Banners