Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’Ajuntament solsoní sol·licitarà l’avançament de 250.000 euros del PUOSC adjudicats per al tanatori

L’Ajuntament solsoní sol·licitarà l’avançament de 250.000 euros del PUOSC adjudicats per al tanatori

El Ple també aprova la modificació de crèdit necessària per executar enguany les obres del carrer del Blat

L’Ajuntament de Solsona sol·licitarà al Departament de la Presidència l’avançament dels 250.000 euros de subvenció del Pla únic d’obres i serveis de Catalunya (PUOSC) adjudicats per al tanatori per a l’anualitat 2024. Ahir al vespre, el Ple municipal –la primera sessió presencial des de l’inici de la pandèmia– va aprovar aquest acord per unanimitat. Concretament, es demana que l’ajut s’anticipi al 2021 i, en cas que no sigui possible, el 2022.

“El 2024 el trobem allunyat, perquè la voluntat de l’equip de govern és fer l’obra el més aviat possible”, va argumentar el regidor d’Hisenda i Serveis Funeraris, Ramon Xandri. El nou tanatori, projectat per l’arquitecta Anna Grau, té un import d’1,7 milions d’euros. L’executiu confia finançar l’obra amb aportacions externes que sumen 800.000 euros, aproximadament, procedents de la Generalitat i la Diputació de Lleida.

Tots els grups de l’oposició van donar suport a aquesta reclamació, si bé tant Junts per Solsona com ApS-CUP van expressar, una vegada més, les seves reserves sobre el cost de l’equipament, que consideren massa elevat. La regidora socialista, Encarna Tarifa, per la seva banda, va assenyalar que tot i el preu, “el tanatori és un servei que la ciutat ha de donar com a capital de comarca sense les mancances que presenta actualment”.

Amb el posicionament favorable d’ERC, CUP i PSC i l’abstenció de Junts, en el mateix Ple es va donar llum verda a la modificació de crèdit necessària per executar enguany les obres de millora del carrer del Blat, una actuació que, tot i que estava pressupostada, s’havia ajornat per destinar-ne els diners als ajuts extraordinaris per fer front a la crisi derivada de la COVID-19. Finalment, s’ha aprovat finançar l’obra amb 46.000 euros del fons de contingència d’execució pressupostària i 11.500 de part del romanent de la partida d’ajuts esmentada, després d’haver cobert les sol·licituds presentades.

Al carrer del Blat, situat a la partida de Sant Bernat, s’hi ha de refer el clavegueram, tant d’aigües residuals com de pluvials, en un tram de 62 metres de llarg i 615 m2 de paviment comprès entre els carrers del Gira-sol i la Palla. Tal com va explicar Ramon Xandri, “els veïns han reclamat aquesta obra moltes vegades, i tenen raó. Cal solucionar els problemes de la COVID-19 sense defugir els altres”. En aquest sentit, va subratllar que el setembre es modificarà el pressupost municipal d’aquest any i caldrà destinar més aportacions a la partida d’ajuts que ha de contribuir a pal·liar la crisi.

Buscar fons on faci falta

L’oposició comparteix la necessitat de donar resposta a les demandes dels veïns afectats per l’estat del carrer del Blat, alhora que reclama buscar fons “on faci falta” per fer front a la situació generada per la COVID-19.

En relació a la crisi, l’Ajuntament va aprovar també una moció de l’Associació Catalana de Municipis presentada per Junts en favor de la suficiència financera dels ens locals. El text evidencia que “cal aplicar mesures urgents per a la recuperació social i econòmica”. Per això reivindica nous instruments legislatius i econòmics per afrontar nous rebrots de la crisi. Entre d’altres, es demana la flexibilització de la regla de la despesa, la modificació de la llei d’estabilitat pressupostària i que les administracions locals puguin disposar del superàvit del 2019 i dels romanents acumulats.

Banners