Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’alcalde de Solsona anuncia noves mesures per evitar aglomeracions a la via pública

L’alcalde de Solsona anuncia noves mesures per evitar aglomeracions a la via pública

En un videocomunicat, David Rodríguez demana disculpes per l’incident del cap de setmana

 

  • Entre d’altres, l’horari de tancament dels establiments de restauració s’avança a la una de la matinada els divendres i dissabtes
  • Es recorda que no es permet sortir amb beguda a la via pública

Des d’ara i fins que s’aixequi l’estat d’alarma, el dia 21, l’horari de tancament de les activitats de restauració de Solsona s’avança per a tots els establiments a la una de la matinada els divendres i dissabtes –mitja hora abans la resta de dies. Aquesta és una de les mesures que ha fixat l’Ajuntament per mitjà de l’últim decret d’Alcaldia per evitar que es repeteixi la concentració de persones a la via pública que es va produir la matinada de diumenge passat al carrer del Castell. Ho explica l’alcalde, David Rodríguez, en un videocomunicat difós avui a les xarxes socials municipals (https://youtu.be/jMCIE50sxZI). 

El consistori ha constatat que el fet que l’horari de tancament de l’activitat no coincideixi amb el de les terrasses genera confusió tant als titulars dels establiments com als usuaris del servei. A més, s’ha evidenciat l’incompliment de les normes de distanciament físic i de l’ús de mascaretes a l’exterior de bars i restaurants amb terrassa.

Autocrítica

En el vídeo, el batlle qualifica els fets del cap de setmana de “lamentables” i demana disculpes a tothom que s’hagi pogut sentir ofès, especialment a les famílies de les víctimes de la pandèmia. També fa autocrítica i admet que segurament “des de l’Ajuntament s’hauria pogut fer alguna cosa més” i ho atribueix al “comportament exemplar de la ciutadania durant tot aquest llarg període de temps”. “Crèiem que havíem de tractar la població com a ciutadania adulta i responsable”. Tot i això, admet que darrerament s’havia percebut “cert relaxament”.

Rodríguez afirma, a més, que no ha estat un únic establiment el que “s’estava relaxant en excés”, sinó que durant tot el dissabte a la tarda, per exemple, es van detectar episodis d’aglomeracions a diferents indrets del nucli antic. 

En qualsevol cas, el consistori es veu obligat a posar sobre el paper mesures per garantir l’ordre públic i la seguretat ciutadana, que es tradueixen en un decret i un ban d’Alcaldia, aquest darrer adreçat tant a la població com als titulars de bars i restaurants. A la ciutadania se li recorda que està prohibit consumir begudes alcohòliques a la via pública i que es és obligatori l’ús de mascareta quan no es poden mantenir les distàncies físiques de dos metres.

Quant als responsables d’establiments, se’ls obliga a respectar els aforaments autoritzats a l’interior i la terrassa i a penjar en un lloc visible un cartell informatiu sobre l’aforament i el nombre de taules i cadires autoritzats per ocupar la via pública. El ban deixa clar que “és responsabilitat del titular de l’establiment assegurar que no se supera l’aforament i vetllar perquè a l’entorn del local no es formin concentracions de persones. En el cas que no ho pugui evitar, ha de trucar de manera immediata a la Policia Local”.

La mateixa ordre estableix que és responsabilitat de l’establiment que la clientela no surti amb la beguda al carrer, si no està asseguda a la terrassa, tant a la fase 2 com a la 3 de desconfinament. Així mateix, es recorda que el personal ha de garantir la distància de seguretat i dur mascareta. L’incompliment del ban es considera una falta molt greu i, entre d’altres, pot suposar la “retirada immediata la llicència d’ocupació de la via pública per a terrassa”.   

David Rodríguez assevera que questes mesures de prevenció s’han d’adoptar “per respecte a tota la gent que ha fet bondat per no propagar el virus, per no tornar enrere i per solidaritat amb tothom”. El batlle garanteix amb contundència que “la Policia Local, juntament amb els Mossos d’Esquadra, vetllarem pel compliment d’aquestes mesures”. “I serem escrupolosament estrictes”, rebla. 

Informe policial enviat a Interior

Pel que fa a l’incident de la matinada de diumenge, amb una concentració de desenes de persones al carrer del Castell sense respectar les distàncies físiques ni dur mascareta, l’Ajuntament no ha establert cap sanció. La Policia Local va aixecar acta dels fets, que s’ha tramès als Mossos d’Esquadra perquè el Departament d’Interior obri diligències.

 

Vegeu el vídeo aquí: 
https://youtu.be/jMCIE50sxZI

arxivat sota: ,

Banners