Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’ampliació de l’enllumenat del Camp del Serra i la instal·lació de marquesines, entre les prioritats del pressupost participatiu de Solsona

L’ampliació de l’enllumenat del Camp del Serra i la instal·lació de marquesines, entre les prioritats del pressupost participatiu de Solsona

Aquest mes han finalitzat les sessions de l’equip de treball per a l’exercici del 2019

  • Entre d’altres, també s’ha fixat la necessitat de condicionar la graderia del pavelló vell amb seients i construir un pas elevat a la plaça del Camp
  • S’han descartat accions que poden ser directament assumides per la brigada municipal i altres que requereixen inversions superiors a 50.000 euros

Dels 50.000 euros assignats al pressupost participatiu de Solsona per al 2019, prop de la meitat, aproximadament, es destinaran a ampliar l’enllumenat del cèntric Camp del Serra. Aquesta és una de les conclusions del procés participatiu, que va concloure la setmana passada, després de cinc sessions. També es considera prioritari instal·lar dues marquesines a les parades de bus de l’avinguda del Pont, millorar la graderia del pavelló vell amb seients i construir un pas de vianants elevat a la plaça del Camp a l’altura d’un dels parcs infantils.   

En l’última sessió del pressupost participatiu, el dia 14, hi van participar 16 persones de les que han integrat l’equip de treball, que van validar tècnicament les propostes i en van escollir les definitives per incorporar al pressupost municipal del proper exercici. En aquesta trobada, a diferència de les tres anteriors, hi van assistir l’alcalde, David Rodríguez, i el regidor de Participació Ciutadana, Antoni Carralero, per fer-ne la cloenda.

Durant dos mesos, des del 19 d’abril, s’han realitzat una sessió de caràcter informatiu i quatre de participatives en un procés dinamitzat per tècnics de L’Arada i Raiels amb l’equip de treball sorgit d’un sorteig públic de 400 persones a partir de 16 anys del padró municipal. Una de les novetats introduïdes engany, després de l’experiència del primer pressupost participatiu de l’any passat, ha estat la incorporació d’una visita de camp, que es va dur a terme el maig. Una dotzena de persones del grup, acompanyades també d’una representant dels serveis tècnics municipals, van valorar sobre el terreny algunes de les propostes que havien sorgit en el taller de pluja d’idees inicial.

Consens unànime

Pel que fa a la principal actuació dissenyada per al 2019 dins el pressupost participatiu, es proposa il·luminar amb detector de presència el pas central i la part baixa del Camp del Serra, així com la franja que discorre paral·lela al carrer Nou i el camp de futbol. Tal com recull l’informe de resultats elaborat per L’Arada i Raiels, “hi ha una opinió unànime en què es tracta d’una actuació molt necessària, atès que és un punt fosc de la ciutat i, alhora, un espai molt cèntric i utilitzat”. De totes maneres, es té en compte que és tracta d’una obra provisional, ja que la zona s’ha de reprojectar urbanísticament.   

En les votacions finals de les propostes que s’han anat posant damunt la taula en aquest procés també s’hi inclou la instal·lació d’una font d’aigua al camp de futbol del Camp del Serra. Si bé es van sospesar unes quantes accions més per realitzar l’any que ve, una vegada feta la valoració econòmica se n’han hagut de descartar. Així, per exemple, l’equip de treball havia proposat també instal·lar lavabos públics a l’aparcament de les Moreres, una obra que presenta com a escull la manca de xarxa de clavegueram en aquell punt i que hauria requerit una inversió mínima de 50.000 euros. En el debat final es va concloure que era preferible no esgotar tot el pressupost en una única actuació. També s’havia valorat potenciar una anella verda a l’entorn de Solsona adequant el camí de la depuradora.

D’altra banda, hi ha actuacions plantejades per aquest grup que no s’inclouran en el pressupost participatiu perquè poden ser directament assumides per la brigada municipal, ja es preveuen en altres partides, com per exemple el condicionament de diverses voreres, o bé perquè necessiten inversions molt superiors, requereixen negociacions amb tercers o altres condicionants.   

Banners