Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / L’expert en arboricultura Josep Selga parlarà a Solsona de la poda dels arbres urbans

L’expert en arboricultura Josep Selga parlarà a Solsona de la poda dels arbres urbans

Com gestionar els beneficis i les molèsties que genera l’arbrat és una de les qüestions que tracta el biòleg

Amb l’explícit títol “Hem de podar els arbres dels carrers?”, el biòleg expert en arboricultura urbana Josep Selga parlarà a Solsona de la gestió de l’arbrat de la via pública. Serà en una xerrada-debat organitzada per la regidoria de Parcs i Jardins dimecres vinent, dia 25, a les set de la tarda a l’auditori de la Sala Polivalent.

Assessor de l’Ajuntament en aquesta matèria, Josep Selga explicarà els criteris de poda de l’arbrat de Solsona, en algunes ocasions incompresos per la població. Convé podar els arbres periòdicament? Com es poden gestionar els beneficis i les molèsties que generen? Per què causen tanta confusió? El ponent abordarà aquestes i altres qüestions per reflexionar-hi conjuntament amb els assistents. 

Aquesta és la tercera convocatòria d’aquest tipus dels últims anys a Solsona, des que el 2016 es van començar a aplicar nous criteris d’esporga per millorar la gestió de l’arbrat urbà. Des d’aleshores s’aposta per les podes naturalitzades, és a dir, no periòdiques, a les quals s’associen un millor creixement de les capçades, una millor estructura, menys plagues i malalties, un patrimoni paisatgístic de més valor i la reducció de costos de manteniment, entre d’altres. La xerrada és oberta a tothom i s’hi convida, especialment, les comunitats de propietaris, associacions de veïns i tothom que tingui inquietuds en relació a les al·lèrgies.

Acte: xerrada-debat “Hem de podar els arbres dels carrers?”
Dia: dimecres 25 de maig
Hora: 19 h
Lloc: auditori de la Sala Polivalent de Solsona

Banners