Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca de Solsona projecta un videoclip i un curt realitzat pels joves acollits al centre L’Estrella

La biblioteca de Solsona projecta un videoclip i un curt realitzat pels joves acollits al centre L’Estrella

La convocatòria, oberta a tothom, és dimarts a les cinc de la tarda

Set joves migrants no acompanyats del centre L’Estrella de Solsona són els protagonistes d’un videoclip i un curtmetratge realitzats amb l’acompanyament del col·lectiu d’artistes Erol Urbà. Dimarts que ve, dia 6, a les cinc de la tarda, es projectaran al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató en un acte obert a tothom en el marc del programa  d’acollida de les biblioteques públiques WelcomeBIB.  

L’estiu passat aquests nois d’entre 17 i 18 anys van fer un taller de rap dinamitzat per Erol Urbà, que treballa en projectes comunitaris i educatius amb eines artístiques. Més tard, es va pintar també amb el seu suport un dels murs de l’Institut Francesc Ribalta i d’aquests treballs van derivar, posteriorment, en un videoclip i un curt.

Per compartir el resultat d’aquest treball amb els mentors que han participat al programa d’intervenció social per oferir un suport emocional als joves migrants sense referents familiars i amb el conjunt de la ciutadania, la biblioteca organitza un acte d’acollida. En aquesta convocatòria un dels membres del grup i un artista d’Erol Urbà explicaran la seva experiència.

Així mateix, es lliurarà un lot de llibres al centre L’Estrella facilitat per la Direcció General de Promoció Cultural i Biblioteques del Departament de Cultura i es presentarà als joves els serveis de la Carles Morató. Tal com explica la directora de l’equipament, Ester Barniol, “aquest programa es basa en un dels pilars de la biblioteca pública, que és el de ser un espai on tothom hi té cabuda, i està pensat per facilitar la integració”. Des de la biblioteca se’ls ha informat de les activitats, se’ls ha ofert espais i se’ls ha fet el carnet per agafar documents en préstec.   

 

Acte: Acte d’acollida del progrmaa WelcomeBIB amb projecció del videoclip i el curt realitzat pels joves del centre L’Estrella
Dia: dimarts 6 de setembre
Hora: 17 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató

Banners