Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina recluta nous voluntaris per acompanyar infants en l’hàbit lector

La biblioteca solsonina recluta nous voluntaris per acompanyar infants en l’hàbit lector

Es fan trobades setmanals amb alumnes de 4t a 6è de primària derivats pels centres educatius

La biblioteca acull aquest programa des del 2019

De la fusió dels conceptes lectura i èxit educatiu en surt Lexcit, el programa català que millora la comprensió lectora d’alumnes del cicle superior d’educació primària amb la col·laboració de persones voluntàries. Adherits a la iniciativa des del 2019, la Biblioteca Carles Morató i el Pla Educatiu d’Entorn de Solsona tornen fer una crida per reclutar voluntaris per participar-hi durant el curs 2023-2024. Hi ha temps d’inscriure-s’hi fins al 23 de setembre.

Per prendre-hi part només cal ser major d’edat i tenir interès per la lectura i per acompanyar infants en l’hàbit lector. Una vegada les escoles solsonins hagin derivat l’alumnat que consideri que necessita un reforç en aquest àmbit, es formaran parelles de voluntaris i alumnes de 4t a 6è per trobar-se una tarda a la setmana a la biblioteca amb activitats divertides i motivadores al voltant de la  lectura. El 24 d’octubre hi haurà una sessió de formació de cinc a set de la tarda. El curs de Lecxit començarà el dia 30 del mateix mes i seguirà el calendari escolar.

Impulsada per la Fundació Bofill, la iniciativa Lexcit té el repte de garantir que tot l’alumnat acabi l’etapa de primària amb un nivell de competència lectora suficient per assegurar-ne el desenvolupament educatiu i social. A tot el país hi ha 300 espais en 150 municipis que l’implementen. A Solsona el programa es desplega des del 2019. El darrer curs hi van prendre part onze persones voluntàries i n’hi ha dues que repeteixen l’experiència per tercer curs consecutiu. Qui vulgui afegir-s’hi pot adreçar-se a la biblioteca abans del dia 23.

Banners