Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina adaptarà amb mobiliari nou les zones infantil i de premsa diària

La biblioteca solsonina adaptarà amb mobiliari nou les zones infantil i de premsa diària

Cal millorar l’equipament per als petits lectors i adequar el buit sota la primera escala per evitar topades i aprofitar l’espai

Durant aquesta tardor la Biblioteca Carles Morató de Solsona adaptarà amb mobiliari nou la zona infantil i la de premsa diària, uns treballs que feia temps que estaven pendents. D’una banda, fan falta taules adaptades als petits lectors, bucs per guardar-hi més llibres i, alhora, lloc per a les famílies acompanyants. De l’altra, sota el primer tram de l’escala, a la sala de premsa, es col·locarà un moble fet a mida per evitar topades dels usuaris i aprofitar més l’espai.  

Així, s’incorporarà a la zona infantil un espai per als més petits i s’hi col·locarà un banc que s’utilitzarà com a prestatgeria de contes i com a seient per als adults; i, entre altres elements, s’hi instal·laran taules rodones de diferents mides. Aquest espai es concebrà com una àrea flexible amb la possibilitat de variar-ne el mobiliari segons les activitats que s’hi duguin a terme. A la sala de premsa, es tancarà el buit que queda sota l’escala amb un expositor integrat i magatzem i es condicionaran nous espais de lectura amb suport. El projecte d’interiorisme i redistribució d’aquestes zones ha anat a càrrec del despatx Lluerna Arquitectura per un import de 1.000 euros, mentre que s’ha adjudicat els treballs de fusteria a BECO Fusters per 5.900 euros.

Reobertura esglaonada

La Biblioteca Carles Morató va reobrint les instal·lacions de forma esglaonada. En aquests moments, l’accés està limitat a dues sales amb un total de 19 punts de lectura, per als quals es pot fer reserva. Obre els dimarts, divendres i dissabtes de deu a dos quarts de dues i totes les tardes de dilluns a divendres de quatre a vuit del vespre. Per ara, no hi ha data de reobertura de la zona infantil, un dels espais que es consideren més delicats. Cal tenir en compte que, com a mesura preventiva per evitar el contagi del coronavirus, tots els llibres que es toquen han de sotmetre’s a una quarantena de 48 hores.

Amb tot, la biblioteca continua preparant lots de publicacions per a diferents franges d’edats per prestar. Cada lot consta de llibres de diferents gèneres (àlbums il·lustrats, biografies, llibres de coneixements, còmics...) i revistes.

Banners