Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina commemora l’Any Rodari amb dues activitats participatives per a tots els públics

La biblioteca solsonina commemora l’Any Rodari amb dues activitats participatives per a tots els públics

Amb “Contes per correu” es crearan relats curts col·lectivament, i a “Contes per la ràdio” es convida a llegir l’obra de l’autor a Solsona FM

Fa cent anys va néixer un dels autors més cèlebres de la literatura infantil, l’escriptor i periodista italià Gianni Rodari (1920-1980). Per commemorar l’efemèride, la Biblioteca Carles Morató de Solsona organitza dues activitats vinculades a la seva obra adreçades a tots els públics. Es tracta de “Contes per correu”, que proposa crear relats curts col·lectivament, i “Contes per la ràdio”, una lectura de Contes per telèfon, de Rodari, per Solsona FM.

La primera activitat consisteix a participar en la redacció d’una part d’una història a partir d’un binomi fantàstic que proposarà la biblioteca, dues paraules d’universos conceptuals diferents. El binomi fantàstic és una de les tècniques de creativitat per escriure històries que Rodari explica en la seva obra Gramàtica de la fantasia. Les persones que vulguin participar-hi s’han d’inscriure per correu electrònic a biblioteca.solsona@ajsolsona.cat o per telèfon, al 973483839. Pot ser tant a títol individual com en famílies o grups de classe.

Uns faran la introducció de la història i l’enviaran a la biblioteca, que al seu torn la reenviarà a un altre grup perquè n’escrigui una part del nus abans de retornar-la a la biblioteca. I així, successivament, per anar ordint tot el relat fins al desenllaç amb la participació de diferents grups que no es coneixeran entre ells. Cada participant escriurà entre 60 i 120 paraules i disposarà d’una setmana per lliurar l’encàrrec. Una vegada s’acabi la redacció dels contes, se’n llegirà el resultat per la ràdio.

Amb la col·laboració de Solsona FM es durà a terme també l’altra proposta, “Contes per la ràdio”. Qui estigui interessat a llegir algun relat del llibre de Gianni Rodari Contes per telèfon pot contactar amb l’organització pels mateixos canals.

Aquestes són les dues iniciatives alternatives de la Biblioteca Carles Morató per commemorar l’Any Rodari. Inicialment es volia celebrar amb una sèrie d’activitats presencials que s’han hagut de replantejar amb motiu de les restriccions per la COVID-19.

Banners