Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina concentra aquest abril set activitats divulgatives i literàries

La biblioteca solsonina concentra aquest abril set activitats divulgatives i literàries

Pels volts de Sant Jordi, l’equipament programa una exposició, un espectacle familiar, dues xerrades i tres presentacions

S'organitza, per segon any, una xerrada per recomanar llibres infantils i juvenils

Tornant de la Setmana Santa, la biblioteca Carles Morató de Solsona té preparada una atapeïda agenda d’activitats divulgatives i literàries prèvies a la celebració de Sant Jordi. Es tracta de l’exposició itinerant de la revista Cavall Fort; una xerrada de les llibreries solsonines per recomanar obres infantils i juvenils; una conversa amb un jove d’origen paquistanès resident a Solsona; la presentació de dos llibres per a adults i un àlbum il·lustrat per a infants i un espectacle de teatre còmic familiar.   

De l’11 al 26 d’abril, el saló de les Homilies d’Organyà acollirà la mostra itinerant “Cavall Fort celebra 60 anys”, oberta a tot el públic, però principalment adreçada als infants de 9 a 13 anys. Es podrà visitar en l’horari d’obertura de l’equipament.

Recomanacions per a Sant Jordi

Una iniciativa directament vinculada a Sant Jordi, el dia 11 a les sis de la tarda, serà una xerrada per recomanar llibres a famílies i educadors per als lectors de 0 a 14 anys més enllà dels títols més mediàtics. L’organitza la biblioteca amb la col·laboració de les llibreries Cal Verdaguer i Tres Punts per commemorar també el Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, que es va celebrar diumenge. La xerrada de recomanacions es va començar a organitzar l’any passat amb molt bona acollida. Enguany, com a novetat, les prescriptores seran llibreteres.

El dijous 13 a les set de la tarda, l’Amish, un noi d’origen paquistanès actualment resident al centre solsoní SPAAI L’Estrella, que acull joves migrats sols, oferirà una xerrada per explicar la seva experiència vital. Amish va marxar del seu país a la recerca d’una vida millor amb tan sols 13 anys. Aquest acte s’emmarca dins el programa d’acollida a les biblioteques públiques WelcomeBIB. També es projectaran el videoclip resultat d’un taller de rap en què van participar alguns joves de L’Estrella i un curtmetratge sobre el treball artístic que van fer en un dels murs del camp de futbol municipal.

L’endemà, el divendres 14, a les set de la tarda, l’autor i editor Miquel Adam (Barcelona, 1979) presentarà la seva primera novel·la, L’amo (L’Altra Editorial, 2021), i el seu propi segell editorial, La Segona Perifèria, fundat a la capital catalana fa poc més d’un any. Hi participarà el filòsof i dinamitzador cultural Víctor Pérez.

Un llibre sobre prostíbuls solsonins

Una altra presentació literària serà de temàtica local: el dimecres 19 a les set de la tarda, el solsoní Joan Obiols Ríos (1955), acompanyat de Josep Maria Borés, parlarà de la seva dotzena obra, Les cases de prostitució a la Solsona de la Segona República. El llibre relata què va suposar per a la societat solsonina l’obertura de dos prostíbuls, una petita part de la història de la ciutat que fins ara ha romàs enterrada.

Revetlla de Sant Jordi

Finalment, el divendres previ a la diada, el 21 d’abril, les regidories de Cultura i Educació, la biblioteca i el Pla Educatiu d’Entorn organitzen, un any més, la Revetlla de Sant Jordi. A un quart de sis de la tarda a la plaça de Ramon Llumà, Moi Aznar, de la companyia Jomeloguisjomelo.com, interpretarà l’espectacle familiar de teatre còmic Quin desastre de Sant Jordi!, recomanat a partir de 3 anys.

Tot seguit, a dos quarts de set, el saló de les Homilies d’Organyà acollirà la presentació de l’àlbum il·lustrat sobre l’economista i activista Arcadi Oliveres (1945 – 2021), L’Arcadi al país de les oliveres (Bindi Books, 2022), de Bernat Oliveres i Mar Valldeoriola. En aquest cas, hi prendrà part l’ONG Solsonès Obert al Món.       

Banners