Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina obre inscripcions per a dos tallers d’Imapla per Setmana Santa

La biblioteca solsonina obre inscripcions per a dos tallers d’Imapla per Setmana Santa

Es programa l’activitat “Abecedari poètic. Mirar és llegir” per als adults i per a famílies amb infants de 5 a 9 anys

Imma Pla, que firma artísticament Imapla, amb el seu propi joc inspirat en un poema de Joan Brossa

La “A” pot ser la primera de totes les lletres, però també pot ser llegida com una muntanya, un cap de bou o un triangle. Aquesta és una de les directrius del taller “Abecedari poètic. Mirar és llegir”, que la il·lustradora i dissenyadora Imapla porta a Solsona per Setmana Santa. Serà el dimarts 26 de març a les deu del matí per a les famílies amb infants de 5 a 9 anys i a dos quarts d’una del migdia per a adults amb places limitades. Aquesta setmana la Biblioteca Carles Morató n’obre les inscripcions.

Cada lletra de l’alfabet pot ser moltes coses a la vegada només variant la posició des de la qual la mirem. La proposta d’Imapla –nom artístic d’Imma Pla– convida a fer noves lectures dels signes gràfics mirant-los del dret i del revés, en horitzontal i vertical amb un joc seu inspirat en un poema de Joan Brossa.

Gimnàstica visual

Les dinàmiques del taller variaran en funció dels participants. Per als petits, es farà un joc de gimnàstica visual i s’incentivarà els infants a imaginar a partir de cada lletra i retallar amb les mans per pensar l’abstracte. Així, per exemple, una “W” es pot convertir en uns braços i una “N” tombada, en una taula. Als adults també se’ls proposarà la gimnàstica visual, seguida d’una activitat en què s’acabarà parlant d’un mateix a partir dels conceptes que poden amagar les lletres del nom de cada participant.  

“Abecedari poètic. Mirar és llegir” és una activitat gratuïta organitzada per la Biblioteca Carles Morató per oferir una cita per Setmana Santa i en el marc del Dia mundial de la poesia a Solsona. Les places són limitades per al bon funcionament del taller. Per això se n’han obert inscripcions fins al dia 20.

Col·labora amb la iniciativa la llibreria papereria Tres Punts, que hi serà present amb llibres de l’autora. Guanyadora del Premi internacional d’il·lustració de la Fundació SM el 2007, Imapla ha publicat, entre altres títols, Abecedari amagat (Ed. Joventut, 2017) i Números amagats (Ed. Joventut, 2019), editats també en castellà, Tú, ¿qué quieres ser? (Brosquil Ed., 2007) i Tú, ¿cómo estàs? (Brosquin Ed., 2007). 

Activitat: “Abecedari poètic. Mirar és llegir”, doble taller per al públic adult i per a infants
Dia: dimarts 26 de març
Hora: 10 h, per a infants de 5 a 9 anys, i 12.30 h, per a adults
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató
Inscipcions: fins al 20 de març a la biblioteca (presencialment, per tel. al 973483839, o per correu-e a biblioteca.solsona@ajsolsona.cat)
Preu: gratuït

Banners