Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina programa una setmana monogràfica sobre els contes

La biblioteca solsonina programa una setmana monogràfica sobre els contes

El dia 12 s’organitza una sessió per a nadons, el 16 per a lectors adults i el 17, per a famílies amb fills a partir de 4 anys

La setmana vinent la Biblioteca Carles Morató de Solsona programa una setmana monogràfica amb  tres activitats al voltant dels contes per a totes les franges d’edat amb el doble objectiu de fomentar la lectura entre els més menuts i, al mateix temps, facilitar una mirada crítica a les famílies. Totes les propostes són gratuïtes, però ateses les limitacions de capacitat, requereixen la inscripció prèvia.  

La primera activitat es titula “Del bressol a la lluna”, a càrrec de la companyia Umpalumpa, adreçada a nadons i infants de 0 a 3 anys amb una persona acompanyant. És una sessió de contes amb petits objectes i cinc llibres de cartró com a protagonistes inspirada en la col·lecció homònima de Kalandraka, escrita per Antonio Rubio i Miquel Desclot i il·lustrada per Óscar Villán. La cita serà el dilluns 12 a les sis de la tarda al saló de les Homilies d’Organyà.

Censurar per protegir o per infantilitzar?

Per a les famílies amb infants a partir de 4 anys hi ha una doble activitat programada amb la col·laboració del Pla Educatiu d’Entorn de Solsona. El divendres 16 a les set la tarda la plaça de Ramon Llumà serà l’escenari d’una xerrada per a adults que porta per títol “Censurar els contes per protegir la quitxalla o per infantilitzar-la?”. L’impartirà Montse Colilles, psicòloga i formadora. En aquesta sessió, s’abordarà el debat al voltant dels valors dels contes tradicionals i la narració oral, s’hi analitzarà els prejudicis que pot tenir la mirada adulta i què hi ha darrere la polèmica decisió de censurar algunes versions de contes clàssics.

Tallers i narracions amb Patricia McGill

Finalment, per als nens i nenes, el dissabte 17 a les deu del matí també a la plaça de Ramon Llumà, Montse Colilles i la narradora Patricia McGill conduiran quatre tallers per conèixer alguns contes populars i les seves versions en format d’àlbum, llibre d’artista o llibre il·lustrat. Sota al títol “Hi havia una vegada... moltes històries per escoltar, llegir i jugar”, les famílies podran trobar una àmplia varietat d’estils pictòrics i d’il·lustracions per presentar personatges i relats –aquest material quedarà exposat durant l’estiu al saló de les Homilies d’Organyà per consultar-lo de forma autònoma–. Aquests tallers es complementaran amb la narració oral de quatre contes tradicionals a càrrec de Patricia McGill.

Les inscripcions a totes aquestes activitats es poden cursar presencialment a la Biblioteca Carles Morató, per telèfon al 973483839, o bé per correu electrònic a biblioteca.solsona@ajsolsona.cat.

Activitat: sessió de contes per a nadons “Del bressol a la lluna”, a càrrec d’Umpalumpa
Dia: dilluns 12 de juliol
Hora: 18 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató

Activitat: xerrada per a adults “Censurar els contes per protegir la quitxalla o per infantilitzar-la?”, a càrrec de Montse Colilles
Dia: divendres 16 de juliol
Hora: 19 h
Lloc: plaça de Ramon Llumà 

Activitat: tallers per a famílies amb infants a partir de 4 anys “Hi havia una vegada... moltes històries per escoltar, llegir i jugar”, conduïts per Montse Colilles i Patricia McGill
Dia: dissabte 17 de juliol
Hora: 10 h
Lloc: plaça de Ramon Llumà

Banners