Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina proposa dues activitats familiars durant les vacances de Nadal

La biblioteca solsonina proposa dues activitats familiars durant les vacances de Nadal

El dia 28 la il·lustradora Anna Font conduirà un taller i el 4 de gener es farà un laboratori de lectura sobre els ODS
El 4 de gener es durà a terme un laboratori de lectura sobre els ODS

El 4 de gener es durà a terme un laboratori de lectura sobre els ODS

La Biblioteca Carles Morató de Solsona ha obert les inscripcions a les dues activitats familiars gratuïtes que organitza durant les vacances de Nadal. La primera, el dijous 28, serà un taller i presentació del llibre Un bon amic, de la il·lustradora Anna Font, i la segona, el dijous 4 de gener, un laboratori de lectura sobre els objectius de desenvolupament sostenible (ODS).

La proposta de fer un bon amic en moments d’avorriment és el punt de partida de la història que explica el darrer àlbum il·lustrat de la barcelonina Anna Font. Un infant que desborda creativitat i el seu amic imaginari en són els protagonistes. És un llibre i, alhora, un joc per a què els més petits connectin amb el seu propi cos i creïn nous personatges. En això consistirà el taller que la pròpia autora dinamitzarà el dia 28 a les cinc de la tarda a la biblioteca. És una activitat pensada per a les famílies amb infants a partir de 4 anys.

A banda d’Un bon amic (Bindi Books, 2023), Anna Font ha publicat Petitona, Plous o fas sol? i En Gafarró estrena barret, entre d’altres, i ha guanyat diversos premis, com el Crítica Serra d’Or 2020 de literatura infantil, el II Premi d’àlbum il·lustrat Vila de Térmens i el Premi internacional de Compostel·la per a àlbums il·lustrats.

Missió: salvar el món

D’altra banda, els lectors d’entre 5 i 12 anys, acompanyats de les seves famílies, són reptats a salvar el món en el laboratori de lectura titulat “Missió ODS”, el dijous 4 de gener a les cinc de la tarda al mateix espai. És una activitat de l’Ibbycat-Consell Català del Llibre Infantil i Juvenil que arriba a Solsona amb el suport del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

En aquest cas, els nens i nenes participants hauran de seguir les instruccions d’una andròmina estranya amb un missatge important i uns codis secrets per desxifrar. Per mitjà de contes i àlbums il·lustrats, es reflexionarà sobre els objectius de desenvolupament sostenible en un espai de conversa en família sobre aquells aspectes que cal millorar, revertir i transformar del dia a dia.

Per a ambdues convocatòries es demana inscripció prèvia. Es pot fer presencialment a la biblioteca, per correu electrònic a biblioca.solsona@ajsolsona.cat, o bé per telèfon al 973483839.

 

Activitat: Presentació del llibre Un bon amic, d’Anna Font, i taller amb l’autora
Dia: dijous 28 de desembre
Hora: 17 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató
Inscripció: a la biblioteca (gratuïta)

Activitat: Laboratori de lectura “Missió ODS”
Dia: dijous 4 de gener
Hora: 17 h
Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la biblioteca Carles Morató
Inscripció: a la biblioteca (gratuïta)

Banners