Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina repta els infants de 8 a 12 anys a llegir durant tot l’estiu amb una nova activitat

La biblioteca solsonina repta els infants de 8 a 12 anys a llegir durant tot l’estiu amb una nova activitat

Aquest dijous es dona el tret de sortida al “Bibliotrivial”, que es tancarà el 20 de setembre

Els mesos d’estiu són una oportunitat única per als infants de llegir per plaer. La Biblioteca Carles Morató de Solsona repta els nens i nenes de 8 a 12 anys a fer-ho amb una nova activitat, el concurs “Bibliotrivial”, al qual es dona el tret de sortida aquest dijous, dia 6, coincidint amb la data del quart aniversari de l’equipament. Els participants que completin l’activitat, que es tancarà el 20 de setembre, rebran un diploma i entraran al sorteig de diferents premis.

Fomentar la lectura i la comprensió lectora de diferents gèneres i tipologies de llibres (poesia, còmic, obres de coneixements, biografies i àlbums, entre d’altres) de qualitat, a partir d’una selecció acurada realitzada per part de la biblioteca, i oferir als infants una activitat d’estiu motivadora vinculada a la lectura són els objectius del “Bibliotrivial”. Ester Barniol, directora de la Carles Morató, explica que “es detecta que durant l’estiu, precisament quan els infants tenen més temps lliure, tant l’assistència a la biblioteca com el préstec de llibres disminueixen”. Per això es considera que “se’ls pot oferir lectures atractives per contribuir a consolidar l’hàbit de lectura i crear nous lectors”.

Cada participant rebrà un llibret amb vuit pàgines corresponents a vuit tipologies de llibres (contes, versions de contes clàssics, biografies, poesia, còmics, àlbums, revistes i obres de coneixements) i vuit formatgets que integren el joc de preguntes que emula el Trivial Pursuit. Caldrà llegir un llibre de cada categoria i resoldre el repte que se li planteja per obtenir-ne el formatget.

Un cop aconseguits els vuit colors, s’hauran de respondre unes preguntes finals relacionades amb la biblioteca. La idea és que el 20 de setembre acabin el “Bibliotrivial” el major nombre d’infants possible, que seran convidats a l’acte de cloenda, el dia 27 del mateix mes. En el decurs d’aquesta última convocatòria se sortejaran diferents premis.

Banners