Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La biblioteca solsonina treu la literatura infantil a diferents indrets del nucli antic en la tercera edició del ‘Conta-rondes’

La biblioteca solsonina treu la literatura infantil a diferents indrets del nucli antic en la tercera edició del ‘Conta-rondes’

L’activitat, adreçada al públic d’entre 3 i 12 anys, es durà a terme en dues sessions, els divendres 13 i 20 de juliol

  • Enguany la iniciativa de la Carles Morató se centra en els àlbums il·lustrats
  • L’últim dia també es programa una proposta nocturna per als adults

La Biblioteca Carles Morató torna a treure la literatura infantil a diferents indrets del nucli antic en la tercera edició del Solsona Conta-rondes, que es durà a terme els divendres 13 i 20 de juliol a dos quarts de set de la tarda. Enguany, seguint la línia de treball potenciada en el darrer curs per l’equipament solsoní, es posaran en valor els àlbums il·lustrats. Aquesta setmana se n’obren les inscripcions.

Adreçat especialment al públic d’entre 3 i 12 anys, el Solsona Conta-rondes té el doble objectiu de promoure el gust per la lectura i dinamitzar el nucli antic. Els infants cal que vagin acompanyats d’un adult. El punt de trobada serà la Biblioteca Carles Morató i l’activitat farà parada en dos punts més del nucli antic. Aquest any es treballaran els àlbums il·lustrats des dels punts de vista de la lectura, l’escolta i la creació.

Assessorament de Montse Colilles

Per al disseny de l’activitat, que té la col·laboració de la UBIC i les AMPA de les escoles El Vinyet, Setelsis, Arrels i l’Escola Municipal de Música, s’ha tingut l’assessorament de Montse Colilles, psicòloga, formadora i assessora d’educació infantil i coordinadora del grup de treball Art i Literatura de l’Associació de Mestres Rosa Sensat. Així mateix, Colilles hi participarà com a especialista en àlbums il·lustrats, juntament amb Sara Palomares, arquitecta i membre del mateix grup de treball, la il·lustradora solsonina Anna Terricabras i la directora de la biblioteca, Ester Barniol. la il·lustradora solsonina Anna Terricabras i la directora de la biblioteca, Ester Barniol.

Les famílies tindran l’oportunitat d’inscriure-s’hi els dies 13 o 20 –cada divendres serà la mateixa activitat– i les places estan limitades a 25 infants per sessió. Les inscripcions es formalitzen presencialment a la biblioteca fins al dia 11 de juliol i tenen un preu simbòlic de 2 euros els nens i nenes i 3, els adults.

El Solsona Conta-rondes es complementarà amb una sessió nocturna per al públic adult el divendres 20 a les nou del vespre. El saló de les Homilies d’Organyà es convertirà en un espai de degustació d’àlbums il·lustrats durant una hora i mitja, en el qual els participants podran tastar les obres que escullin a la carta que se’ls oferirà i, posteriorment, se’ls explicarà la recepta i el mètode de cocció dels llibres escollits. És una activitat preparada per Montse Colilles, Anna Juan i Marta Roig, expertes en la matèria. En aquest cas, les places també són limitades i cal cursar la inscripció a les mateixes instal·lacions. El preu és de 8 euros per a aquells que hagin participat a la ruta de tarda, o 10 per a la resta.

En les dues primeres edicions, en les quals es duien a terme més sessions, van participar 72 infants i 135 adults, el 2016, i 59 infants i 82 adults, l’any passat. La Biblioteca Carles Morató considera que “l’assistència a aquesta activitat és notable, per la qual cosa val la pena mantenir-la cada estiu”.  

Banners