Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La campanya “Establiment segur contra la violència masclista” arriba al Solsonès

La campanya “Establiment segur contra la violència masclista” arriba al Solsonès

Les dones víctimes d’aquest tipus de situacions reben suport de comerços operatius aquest dies per trucar al 900900120 o al 112

Establiments de Solsona i Sant Llorenç de Morunys que aquests dies estan operatius es comprometen a donar suport a les possibles víctimes de violència masclista trucant per elles als telèfons 900900120 o 112. El Solsonès se suma a la campanya impulsada per l’Institut Català de les Dones (ICD) i els Mossos d’Esquadra “Establiment segur contra la violència masclista”.

La campanya consisteix a mostrar en un lloc visible dels comerços un cartell que informa la clientela que en cas que aquests dies de confinament sentin que casa seva deixa de ser un espai segur el personal de l’establiment s’ofereix a trucar al telèfon d’atenció contra la violència masclista. Al Solsonès hi participa el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Consell Comarcal i hi col·laboren la UBIC, l’Agència de Desenvolupament Local de Solsona i Cardona i Apunts Gràfics, que fa la impressió i distribució dels cartells. 

Una convivència permanent i forçosa i la mobilitat reduïda o nul·la pot afavorir les situacions de violència amb l’agreujant de la dificultat per a la víctima de contactar amb els serveis d’ajut en aquests casos i de trobar suport de familiars, amistats o professionals. Per això, l’objectiu de la iniciativa és que totes les dones que es puguin trobar en una situació d’aquest tipus al llarg del confinament sàpiguen que en els comerços tenen un aliat.

Es tracta d’ampliar el suport social a les víctimes, que durant l’estat d’alarma poden veure’s més perjudicades per l’aïllament. Una dona que s’acosta a un establiment i veu aquest cartell sap que serà escoltada, que pot explicar la seva situació i que algú trucarà per ella al telèfon d’atenció per ser assessorada per professionals de l’advocacia, psicologia i l’atenció social, o al 112 en cas d’emergència.

Tots els establiments que puguin obrir durant el confinament poden descarregar-se el material del web de l’Institut Català de les Dones, on hi és disponible en diferents llengües (http://dones.gencat.cat/ca/ambits/violencia_masclista/campanya-establiment-segur/).

Atenció telefònica durant les 24 hores del dia

La línia telefònica 900900120 és un servei d’atenció permanent contra la violència masclista. És un telèfon gratuït i confidencial i funciona tots els dies de l’any durant les 24 hores del dia. Durant tot el confinament tindrà més pes donat que és un servei telefònic que pot garantir l’atenció en qualsevol moment i hora del dia, també d’emergències. Per cobrir aquesta possible demanda, també es pot contactar a través del correu 900900120@gencat.cat i el whatsapp, 671778540. Aquests sistemes escrits poden ser més operatius quan la dona es troba confinada amb l’agressor.

El SIAD del Solsonès continua oferint servei

Mentre estigui vigent l’estat d’alarma el Servei d’Informació i Atenció a les Dones del Solsonès (SIAD) segueix oferint atenció telefònica i per correu electrònic. De manera que les dones que ho necessitin poden rebre suport psicològic o assessorament jurídic gratuït. Per accedir-hi cal trucar al telèfon 973483234 (de dilluns a divendres de vuit del matí a tres de la tarda), o bé escriure un correu electrònic a siad@elsolsones.cat.

Banners