Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La campanya Impensables difon nou material al Solsonès per erradicar les violències sexuals

La campanya Impensables difon nou material al Solsonès per erradicar les violències sexuals

Un quadríptic posa nom a aquestes violències, n'identifica l'impacte i difon els serveis i recursos que poden ajudar les víctimes

Des dels comentaris sobre els cossos de les dones, fins als tocaments no consentits o les pressions per tenir relacions sexuals. Les violències sexuals són presents a la vida de les dones en diferents moments, formes i intensitats i es produeixen en contextos com la família, la parella, el carrer, els espais d’oci, la feina o les xarxes socials. En el marc de la campanya del Solsonès Impensables s’ha editat un quadríptic per desemmascarar i erradicar aquestes violències.

“La cultura patriarcal ha aconseguit que quan patim una agressió ens sentim culpables. El  sentiment de culpa ens genera vergonya i la vergonya ens porta al silenci. És una teranyina perfecta que cal trencar”, expressa Maribel Bella, tècnica del Servei d’Informació i Atenció a les Dones (SIAD) del Solsonès. El nou material posa nom a les violències sexuals i n’identifica l’impacte en les dones, a més de difondre els serveis i recursos que poden ajudar a fer-hi front. Es  repartirà a diferents espais públics de la comarca i se’n farà difusió a través del perfil d’Instagram @campanyaimpensables.  

La urgència de generar nous discursos

Aquesta iniciativa també posa l’accent en la urgència de repensar l’educació afectiva i sexual que reben homes i dones. En el cas dels homes, cal deslligar la sexualitat del poder i en el cas de les dones, educar en el gaudi i l’expressió del desig i el plaer. I és que encara avui són freqüents els discursos que justifiquen les violències sexuals a partir dels comportaments de les víctimes: com van vestides, si van soles o si han consumit alcohol o drogues. L’educació sexual de les dones també beu de la por i de l’obligació de protegir-se, la qual cosa acaba generant culpabilitat en les víctimes i desplaça la responsabilitat dels agressors cap a elles.

L’edició de material sobre violències sexuals forma part de la línia d’accions “Adona’t”, centrades en la sensibilització de les dones. La campanya Impensables es desplega de manera coordinada per part dels ajuntaments del Solsonès i el Consell Comarcal, i es finança a través dels fons rebuts del Pacte d’Estat contra la violència de gènere de la Secretaria d’Estat d’Igualtat i contra la Violència de Gènere del Ministeri d’Igualtat.

Banners