Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La campanya Impensables interpel·la directament els homes per erradicar les violències masclistes

La campanya Impensables interpel·la directament els homes per erradicar les violències masclistes

Amb el lema “Repensa’t”, es llançaran missatges a les xarxes socials per transformar models de masculinitat obsolets

Incitar els homes a repensar models de masculinitat obsolets, donar-los eines per identificar situacions en què poden estar exercint violència i facilitar-los estratègies per a la transformació personal són els objectius de “Repensa’t”, la nova línia d’accions de la campanya institucional del Solsonès Impensables. A partir d’aquesta setmana es publicarà a les xarxes socials i als mitjans de comunicació material visual adreçat a aquest públic per combatre la violència masclista.   

La il·lustradora Marta Bellvehí és l’autora de quatre cartells, cadascun dels quals aborda un tipus de violència que es pot donar en l’àmbit de la parella, sexual, econòmica, social i psicològica, i que contenen una reflexió que convida al canvi personal. Hi apareixen homes de diferents edats i estils per deixar clar que els maltractadors no presenten una edat o un perfil concret quant a classe social, nivell cultural o lloc d’origen. Les violències són estructurals.

Es preveu continuar aquesta acció de sensibilització amb nous materials, sempre des d’una mirada transformadora. La campanya Impensables, engegada el setembre passat, és una iniciativa del Consell Comarcal del Solsonès, a través del Servei d’Informació i Atenció (SIAD) a les Dones, i els ajuntaments de la comarca que aposta per l’abordatge integral de la prevenció de les violències masclistes amb accions específiques per a dones, homes, infants, joves i professionals.  

Desaprendre creences

Els missatges que ara s’adrecen específicament als homes “són una invitació a desaprendre creences i privilegis que hem donat per bones i legítimes”, explica Maribel Bella, tècnica del SIAD. Segons ella, diverses expertes han identificat tres sistemes de creences comuns en els agressors: creure en la superioritat dels homes sobre les dones; tenir interioritzat un imaginari sobre les relacions de parella basat en l’exclusivitat, el control i la possessió, i, finalment, concebre la violència com a estratègia legítima per aconseguir allò que es vol.

El desplegament complet de la campanya per fer impensables les violències masclistes s’ha projectat en un període de dos anys a través del suport de l’Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya i amb el finançament de la Secretaria d’Estat d’Igualtat que reben els diferents ajuntaments a través del Pacte d’Estat contra la violència de gènere. El conjunt d’accions es poden seguir a través del web www.campanyaimpensables.cat i al perfil d’Instagram @campanyaimpensables.

arxivat sota:

Banners