Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La cardonina Assumpció Malagarriga presenta a Solsona un llibre sobre la seva experiència vital després d’un ictus

La cardonina Assumpció Malagarriga presenta a Solsona un llibre sobre la seva experiència vital després d’un ictus

A més de l’autora, participen en l’acte Sílvia Gilibets i M. Dolors Guàrdia

La reconeguda pedagoga musical Assumpció Malagarriga va trobar-se malament un 13 d’abril de 2015 mentre impartia una conferència a Porto i va demanar una ambulància. Quan es va despertar ja no era la mateixa. Ara comparteix la seva experiència vital després de sobreviure a un ictus a través del llibre bilingüe Ànimes tocades (2021, Vivelibro), que es presenta aquest divendres a les set de la tarda a la Biblioteca Carles Morató de Solsona.   

A més de l’autora, participaran en l’acte de presentació Sílvia Gilibets, psicòloga clínica i neuropsicòloga i presidenta de l’associació GIGA, i l’escriptora M. Dolors Guàrdia. També hi haurà l’acompanyament musical de Leonor Manau.

Impulsora del projecte Cantània i Creu de Sant Jordi el 2018 per la seva aportació en el camp de la pedagogia musical, Assumpció Malagarriga i Rovira (Cardona, 1953) s’ha dedicat professionalment a l’educació i la música, i ha treballat a l’Auditori de Barcelona i l’Institut Municipal d’Educació de Barcelona (IMEB). Ella anomena “ànimes tocades” les persones que la vida ha posat en una situació extrema que les ha transformat. Es refereix a gent amb malalties cròniques, amb pobresa, amb privació de llibertat, amb addiccions, amb alguna discapacitat... “Les persones amb l’ànima tocada tenim una mirada més oberta, que pot ajudar a canviar moltes coses de la vida per millorar-la”, explica. I afegeix que si la societat les tingués més en compte, “seria millor, més feliç i més rica en valors”.

Aquest llibre és la crònica en primera persona del que l’autora considera un “procés d’aprenentatge” i una “oportunitat única de renéixer i descobrir una vida que va molt més enllà de la feina”. Hi parla de l’afàsia, l’ànima, el cervell, el cos, els hospitals, la logopèdia, la neuropsicologia i la recuperació, entre altres qüestions.

  • Acte: Presentació del llibre Ànimes tocades. Visc amb un ictus, d’Assumpció Malagarriga i Rovira
  • Dia: divendres 18 de març de 2022
  • Hora: 19 h
  • Lloc: saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató

Banners