Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona enceta el Cicle de concerts d’estiu amb un monogràfic sobre el mestre Roure

La Cobla Juvenil Ciutat de Solsona enceta el Cicle de concerts d’estiu amb un monogràfic sobre el mestre Roure

L’espectacle 'Autoretrat' es durà a terme aquest divendres a dos quarts de deu a la plaça de Sant Joan

A les portes del seu vint-i-cinquè aniversari, que commemorarà l’any que ve, la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona tenia pendent dedicar un concert monogràfic al músic i compositor solsoní Joan Roure Jané (Solsona, 1921-Andorra la Vella, 1990), autor d’una part important del patrimoni musical de la ciutat. El conjunt salda el seu deute amb el mestre aquest divendres amb el muntatge Autoretrat, amb què enceta el 38è Cicle de concerts d’estiu de Solsona. Serà a dos quarts de deu del vespre a la plaça de Sant Joan i l’entrada és lliure.

Tal com explica el director de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona, Albert Fontelles Ramonet, la idea del concert sorgeix de l’aparició d’una entrevista a Joan Roure en una televisió andorrana realitzada a final dels anys vuitanta, en què el músic “mostra pensaments i anhels, passió per la música, però sobretot per la vida”. Precisament, l’espectacle combinarà la projecció de fragments de l’entrevista amb la interpretació de les seves composicions més emblemàtiques per a cobla.

El repertori presenta, entre d’altres, la primera sardana del mestre Roure, que s’havia perdut i la cobla solsonina ha recuperat. També inclou “La Rotonda”, una composició que es va fer per a una sala de festes d’Andorra i que cantarà l’artista solsonina Teresa Subirà. En aquest concert també hi col·labora el Jove Ballet Solsoní, que ha coreografiat un ballet per a cobla titulat “El Carnestoltes d’Andorra”.  

Joan Roure va compondre nombroses obres per a corals, pasdobles per a banda i sardanes. Va fundar diverses orquestres i, a Solsona, va arranjar per a cobla els ballets tradicionals de la Festa Major, en va crear de nous, així com  pasdobles per a les cercaviles, i va compondre la majoria de balls del Carnaval. Així mateix, va impulsar la creació de l’Escola Municipal de Música de la ciutat, el 1985, de la qual va ser el primer director.

No és d’estranyar que el mestre Roure sigui “molt estimat pels músics solsonins”. “Una persona propera i sàvia. Un compositor d’escriptura atractiva, sòlida, impactant i emotiva. Tots hem après música a partir de les seves composicions, tot un llegat que forma part indiscutiblement del patrimoni musical solsoní”, afirma el director de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona.

Amb Autoretrat  s’inaugura el programa musical Solsona dona la nota i el Cicle de concerts d’estiu, coorganitzat per l’Orfeó Nova Solsona i l’Ajuntament. La majoria d’actuacions del cicle, com és el cas d’aquesta, són d’entrada lliure.

  • Acte: Concert Autoretrat, dedicat a Joan Roure i Jané (1921-1990), a càrrec de la Cobla Juvenil Ciutat de Solsona
  • Dia: divendres 28 de juny de 2019
  • Hora: 21.30 h
  • Lloc: plaça de Sant Joan
  • Entrada: gratuïta
arxivat sota: ,

Banners