Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La Festa Major de Solsona arrenca amb empenta

La Festa Major de Solsona arrenca amb empenta

El conseller Baltasar presidirà els actes de demà, dijous, al matí

La 357a Festa Major de Solsona ha començat amb bon peu. Tot i la pluja d’ahir a la tarda, el mal temps va donar treva per a la primera baixada de la comitiva de l’Ajuntament i el castell de focs, i s’ha mantingut durant tota la jornada d’avui. El carrer del Castell i la plaça Major s’han convertit en un formiguer per assistir al desplegament de la imatgeria folklòrica.

Tal com posa de manifest, l’alcalde, David Rodríguez, “la participació popular al carrer ha garantit un bon començament de la festa”. A més, la modificació del calendari escolar, amb l’inici del curs ahir, no ha afectat els actes, ja que la cercavila va començar una vegada finalitzades les classes, malgrat que en l’últim tram del passacarrers el públic va afluixar lleugerament. Pere Cuadrench, macip major dels geganters, afirma que si bé “el temps ens feia patir, sortosament s’ha pogut seguir tot el programa amb normalitat”. Assegura que l’assistència de públic ha estat igual que els anys anteriors.

Rodríguez també es mostra satisfet de l’esclat dels mascles a la plaça Major, avui després dels ballets, ja que per primera vegada se n’han utilitzat sis i demà, dia 9, s’ampliaran fins als nou existents, fet que “contribuirà a fer més gran la celebració”. Pere Cuadrench destaca que l’ús d’aquest element pirotècnic, recuperat l’any passat, es va perfeccionant. Així, des d’ara les regateres de pólvora finals es disposen en forma de flor de manera que els mascles vagin esclatant alternadament.

Montse Auguets, candidata d’Òmnium Cultural, ha estat proclamada pubilla de Solsona a la plaça Major, mentre que Alba Carralero, del Centre Excursionista, ha rebut la banda de primera donzella i Maria Riu, del Club Patinatge Solsonès, la de segona donzella.

Aquesta tarda la plaça s’ha omplert de gom a gom en l’homenatge a la Mare de Déu del Claustre. En finalitzar-lo, la pujada de la catedral fins a la casa consistorial ha estat singular gràcies a l’estrena d’un pasdoble de Ramon Pujol dansat pels gegants els anys 30, arranjat pel solsoní Albert Fontelles i interpretat per l’Orquestra Patinfanjàs.

Demà presidirà els actes centrals de les festes del Claustre de Solsona el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Francesc Baltasar. Enguany també hi participarà l’alcalde de Manresa, Josep Camprubí. Igualment, integraran la comitiva, a més dels representants municipals solsonins, alcaldes i regidors de la resta d’ajuntaments del Solsonès i el president del Consell Comarcal. En el transcurs dels ballets tradicionals, a més, Roger Mas rebrà el títol de geganter d’honor.

Banners