Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La Festa Major de Solsona repartirà novament 2.115 euros entre les millors pintures i fotografies

La Festa Major de Solsona repartirà novament 2.115 euros entre les millors pintures i fotografies

Els pintors poden participar-hi els dies 9 i 10 i els aficionats a la fotografia, durant tota la festa

La Festa Major i la ciutat de Solsona són motius recurrents de pintures i fotos pel seu caràcter pintoresc. I més si el resultat pot ser premiat. La regidoria de Cultura convoca un any més els concursos de pintura ràpida, que arriba a la trenta-vuitena edició, i de fotografia, en la seva quarta edició. Entre ambdues convocatòries es repartiran 2.115 euros, igual que l’any passat.  

El Concurs de pintura ràpida es durà a terme el dilluns 9 de setembre a la tarda i el dimarts 10 al matí. Els artistes hauran de presentar-se al Punt d’Informació de la Festa Major, ubicat a l’Oficina de Turisme, on se’ls segellarà la tela. La temàtica, com cada any, serà Solsona en qualsevol aspecte, que tant pot ser el nucli antic, com els entorns i el Vinyet. Es repartirà un primer premi de 365 euros, un segon de 305 i un tercer de 245, a més de l’especial aquarel·la, de 305 euros, i el local, de 245. L’any passat van participar a aquest certamen un total de 15 artistes, entre els quals es van premiar Aida Mauri, Antoni Mariscal, Josep Manel Aznar, Sebastià Mauri i Aleix Albareda.

El quart Concurs de fotografia, per la seva banda,  ha de centrar-se en la Festa Major i s’hi podrà participar en la categoria general i la infantil, per als menors de 14 anys. El termini de recepció de les imatges finalitzarà el 13 de setembre a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. S’han de presentar en paper fotogràfic damunt d’un suport rígid de 30x40 i en format digital per correu electrònic a cultura@ajsolsona.cat.

El primer premi serà de 300 euros, el segon de 200 i la millor foto infantil rebrà 150 euros.  El jurat, format per professionals de la fotografia i vinculats al món artístic local, valorarà la qualitat tècnica de les obres, la seva originalitat i l’adequació a la temàtica. L’any passat van guanyar aquesta convocatòria Antoni Chaparro, Víctor Pisa i Georgina Marsal.

Exposició a la biblioteca

El 20 de setembre a les vuit del vespre a la sala de plens consistorial tindrà lloc l’acte conjunt de lliurament de premis. Posteriorment, tots els treballs que hagin participat als concursos es podran veure en una exposició col·lectiva que s’instal·larà al saló de les Homilies d’Organyà de la Biblioteca Carles Morató del 23 de setembre al 5 d’octubre.

Les bases dels concursos es poden consultar íntegrament al web www.solsonalafesta.net.

arxivat sota: ,

Banners