Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La Fira del Trumfo reconeix ‘el treball incansable’ de la veïna de Cambrils Lluïsa Sabata amb el Premi Bufet

La Fira del Trumfo reconeix ‘el treball incansable’ de la veïna de Cambrils Lluïsa Sabata amb el Premi Bufet

Amics i familiars de l’homenatjada fan petita la sala de plens municipal

Aquest diumenge al migdia una vuitantena de persones han fet petita la sala de plens de l’Ajuntament de Solsona en l’acte més emotiu de la Fira del Trumfo, el lliurament del Premi Bufet, que ha estat concedit a Lluïsa Sabata, de la Casa Medes de Cambrils (Odèn). Per a l’organització, Solsonès Fires, “és un reconeixement al treball incansable d’una autèntica dona de pagès, estimada i apreciada a Cambrils”.

El director de Solsonès Fires, Josep Caelles, ha estat l’encarregat de llegir la glossa sobre la vida de Lluïsa Sabata, tot posant l’accent en els seus coneixements sobre herbes remeieres, la feina realitzada com a plegadora de trumfos i el seu vessant familiar. Tant el primer tinent d’alcalde, Lluís-Xavier Villaró, com la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón, han destacat el fet que el reconeixement sigui per a una dona –per segona vegada en la història del guardó: així, “es dedica també al col·lectiu femení del món rural del Solsonès, fonamental per a la comarca malgrat que històricament hagi tingut un paper desenvolupat a l’ombra”, ha afirmat Villaró. L’alcalde d’Odèn, Pere Vilaginés, ha estat l’encarregat de fer el lliurament.

Per a Alarcón, que ha recordat que aquesta setmana se celebra el Dia Internacional de les Dones, “no sempre s’ha reconegut el paper de la dona en la nostra societat, i menys encara en el sector productiu”. Per això, amb el premi d’enguany, que reconeix al mateix temps una dona i la producció d’un producte de proximitat com el trumfo, “reuneix tots els requisits per felicitar amb afecte la Lluïsa Sabata”.

El Premi Bufet és un acte promogut per Solsonès Fires amb la col·laboració de l’Ajuntament de Solsona. Cada any són els propis productors de trumfos els que proposen la persona candidata a ser homenatjada.

Banners