Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La imatgeria festiva solsonina torna a sortir al carrer per rebre el bisbe Francesc Conesa

La imatgeria festiva solsonina torna a sortir al carrer per rebre el bisbe Francesc Conesa

El nou prelat estén la mà a l’Ajuntament per col·laborar en la conservació del patrimoni i la cultura i en l’atenció als més vulnerables

Aquest migdia uns quants centenars de solsonins i visitants han fet festa al rovell de l’ou de Solsona al voltant de l’emblemàtica imatgeria del Corpus i la Festa Major. Gegants i bestiari han celebrat una sortida extraordinària amb motiu de la presa de possessió del nou bisbe, Francesc Conesa (Elx, 1961). Si bé la pluja ha obligat a suspendre la tradicional baixada de la casa consistorial fins a la catedral, el temps ha donat una treva després de la missa d’inici del ministeri episcopal, que ha permès desplegar el ball de l’àliga a la plaça Major per retre homenatge al nou prelat.

A més dels regidors de govern (ERC) i Junts per Solsona, presidits per primera vegada per l’alcaldessa, Judit Gisbert, han format part de la comitiva d’autoritats el vicepresident primer de la Diputació de Lleida, Jordi Latorre; la presidenta del Consell Comarcal, Sara Alarcón; la delegada del Govern a la Catalunya Central, Rosa Vestit; la directora general d’Afers Religiosos de la Generalitat, Yvonne Griley; el diputat provincial Albert Bajona i el president del Consell Comarcal de la Segarra, Francesc Lluch.

Tampoc s’han volgut perdre el ball de l’àliga al costat de Conesa el nunci apostòlic, Bernardito Auza, el cardenal Joan Josep Omella, i l’arquebisbe de Tarragona, Joan Planellas, entre d’altres. En canvi, els regidors d’ApS-CUP se n’han absentat en considerar que l’Ajuntament no ha de prendre part en els actes religiosos i que en ple segle XXI ha de replantejar-se la participació de la imatgeria festiva en la rebuda d’un bisbe. El regidor socialista, Mohamed El Mamoun, per la seva banda, ha excusat l’assistència.

Disposició al diàleg

Onze anys i tres mesos després de la presa de possessió del bisbe Xavier Novell, aquesta tarda, el nou cap de la diòcesi ha estat rebut a la sala de plens de l’Ajuntament –on s’exposa el facsímil del títol de ciutat que Felip II va concedir a Solsona un any després de la creació del bisbat–, per signar-hi el llibre d’honor. Hi ha agraït l’oportunitat de manifestar “la disposició al diàleg per fer un millor servei al nostre poble”. En aquest sentit, ha estès la mà per col·laborar en assumptes com la conservació del patrimoni i la cultura, i, molt especialment, en l’atenció als més vulnerables.

També l’alcaldessa, Judit Gisbert, s’ha posat a la seva disposició per aquests objectius, i ha fet menció al “bon record” que guarda la ciutat de la tasca del bisbe d’origen valencià Vicent Enrique Tarancón i dels prelats procedents de Menorca Miquel Moncadas i Antoni Deig. Ha simbolitzat l’inici d’una nova etapa en les relacions institucionals del consistori amb qui és titular del Museu Diocesà i Comarcal, l’Hospital Pere Màrtir Colomés i la Fundació de l’Escola Arrels.

Banners