Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La major part de serveis de la Policia Local de Solsona són de seguretat ciutadana

La major part de serveis de la Policia Local de Solsona són de seguretat ciutadana

La memòria del cos registra 8.147 actuacions durant el 2023, el 70 per cent de les quals són d’ofici
Les dades dels serveis reflecteixen l'estabilitat del 2023 respecte dels tres anys anteriors

Les dades dels serveis reflecteixen l'estabilitat del 2023 respecte dels tres anys anteriors

El gruix més important de tasques realitzades per la Policia Local de Solsona és de seguretat ciutadana. Concretament, el 2023 van registrar 2.663 serveis d’aquest tipus, dels quals més de la meitat corresponien a serveis preventius i en punts estàtics, seguits, amb prop de 500 actuacions, per la intervencions per queixes i conflictes veïnals. Són algunes de les conclusions de la memòria anual de la Policia Local, presentada en el darrer Ple per la regidora de Governació, Esther Espluga.

La regidora també destaca el fet que dels 8.147 serveis duts a terme en tot el 2023, més del 70 per cent fossin d’ofici, una dada que “posa de manifest el compromís amb la ciutadania de la policia de l’Ajuntament”. Pel que fa als serveis preventius i punts estàtics, 1.382, “contribueixen a consolidar la percepció de seguretat de la ciutadania i a dissuadir actes delictius”.

D’altra banda, l’any passat es van registrar 79 actuacions relacionades amb transeünts i es van atendre 32 persones, que van passar una nit o més a l’alberg municipal –aquest servei es duu a terme en col·laboració amb la Fundació Volem Feina amb el suport del Consell Comarcal i el Departament de Drets Socials.

Un centenar d’accidents

En relació a les intervencions de trànsit, la Policia Local va acumular 109 serveis per accidents i es van imposar un total de 423 denúncies, més de la meitat de les quals van ser en zones d’estacionament limitat. Tot i això, aquest darrer tipus de denúncies ha caigut pràcticament en una tercera part respecte del 2022. Segons la pròpia memòria del cos, “es constata que amb el pas del temps els usuaris s’han anat adaptant al sistema”.  

“Un any molt estable”

En termes generals, l’any passat va minvar el volum de serveis en la majoria d’àmbits d’actuació de la Policia Local, excepte en les tasques de policia judicial, atestats, assistencial i transeünts. Aquesta disminució s’atribueix a una sèrie de baixes en la plantilla i al fet que hagin coincidit dos agents al curs bàsic de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya. No obstant això, “ha estat un any molt estable respecte dels tres anteriors”. La memòria completa del 2023 es pot consultar en línia aquí.

En el darrer Ple municipal, els dos grups de l’oposició (Junts per Solsona i Treballem per Solsona) van criticar que s’inaugurés la nova comissaria el febrer passat sense tenir resolta l’accessibilitat de l’entrada, un aspecte que el projecte de rehabilitació de l’espai no va incloure. El regidor d’Urbanisme, Joan Parcerisa, va assegurar que s’hi treballa des dels serveis tècnics municipals i aquest escull es resoldrà amb pressupost de les inversions per a supressió de barreres arquitectòniques d’enguany.

arxivat sota: ,

Banners