Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La regidoria de Cultura de Solsona convoca els ajuts d’enguany per repartir 7.000 euros

La regidoria de Cultura de Solsona convoca els ajuts d’enguany per repartir 7.000 euros

Entitats i associacions culturals i persones físiques poden presentar les sol·licituds fins al 30 de maig
La Mare Cultural és l’associació que va rebre l’ajut més important el 2021

La Mare Cultural és l’associació que va rebre l’ajut més important el 2021

Aquesta setmana la regidoria de Cultura de Solsona ha obert la convocatòria d’enguany dels ajuts adreçats a entitats, associacions i col·lectius culturals, així com escriptors, artistes o productors audiovisuals. Hi ha temps per presentar la sol·licitud fins al 30 de maig. Tant l’assignació pressupostària, de 7.000 euros, com les bases es mantenen iguals que l’any passat.

Aquests ajuts tenen per objectiu fomentar la iniciativa ciutadana en activitats culturals i contribuir, així, a generar una societat més participativa. Constitueixen una de les principals vies de col·laboració amb el teixit associatiu, que es concep com un motor de la vitalitat solsonina.

S’estableixen quatre línies de subvenció: la que s’adreça a persones físiques per a la creació i desenvolupament d’un projecte cultural, incloses la publicació de llibres, la gravació de discos o similars; la destinada a subvencionar iniciatives culturals vinculades a una entitat o un col·lectiu; ajuts extraordinaris per a activitats puntuals no previsibles en la programació ordinària, i col·laboració amb festes de barri. Les bases completes es poden descarregar al web municipal.

En l’exercici passat, es van beneficiar d’aquesta convocatòria dos col·lectius, l’associació La Mare Cultural (2.270 euros) i la companyia L’Altreatre (2.430); l’escriptor Joan Obiols per la publicació d’un llibre sobre l’onada migratòria a Solsona (600 euros) i el músic Marc Anglarill per la producció d’un CD (600). No s’inclouen dins d’aquestes subvencions els convenis signats amb entitats culturals, com per exemple l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, Lacetània Teatre o AIMS, les aportacions municipals dels quals es recullen en el pressupost general.        

 

Banners