Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Eines personals

Ajuntament de Solsona
Sou a: Inici / La Ciutat / Notícies / La seu electrònica de l’Ajuntament solsoní integra la carpeta ciutadana interadministrativa de l’AOC

La seu electrònica de l’Ajuntament solsoní integra la carpeta ciutadana interadministrativa de l’AOC

El nou servei s'ofereix des de la seu electrònica municipal

El nou servei s'ofereix des de la seu electrònica municipal

Ara és més senzill per a la població solsonina accedir als tràmits electrònics amb totes les administracions públiques catalanes. La seu electrònica de l’Ajuntament (https://solsona.eadministracio.cat/) amplia els seus serveis amb la integració del mòdul de carpeta ciutadana interadministrativa que ofereix l’AOC “El Meu Espai (MyGov)”.

A través d’un enllaç que apareix a la pàgina principal de la seu, es pot accedir des d’un sol lloc als tràmits, notificacions, comunicacions i expedients, així com a les consultes que fan les administracions a les dades personals i a l’històric dels inicis de sessió amb les administracions, siguin ajuntaments, consells comarcals, diputacions o la Generalitat de Catalunya. Únicament cal disposar d’un certificat digital. En cas que no es tingui, la manera més fàcil és fer-ho a través de l’idCAT mòbil.

Aquest servei, que centralitza l’accés de la ciutadania a la consulta de sol·licituds i expedients, dona compliment a la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. 

arxivat sota:

Banners